Els governs nascuts en paral·lel a l’acord del Botànic estem ací per a fer polítiques per a les persones. També la gestió dels fons públics s’ha de fer amb la responsabilitat de saber que els diners són de totes i de tots i que els ciutadans valencians fan un gran esforç per aportar a l’administració els impostos que després veuran retornats en forma d’infraestructures i serveis públics.

En la tercera edició dels pressupostos participatius he assumit el repte d’obrir més la convocatòria a la valoració de les almassorines i els almassorins per assegurar que les seues prioritats són també les nostres, les de l’equip de govern. Aquest objectiu va ser el que ens va portar a implicar els ciutadans en la pràctica totalitat del procés i a incloure les seues propostes en el pressupost municipal.

La ciutadania d’Almassora té molt clar allò que necessita el poble i coneix sobradament les competències i les capacitats de l’administració municipal. Així ho va demostrar amb les vora 60 idees que va plantejar per als pressupostos de 2018, un any en el qual dedicarem 200.000 euros –la xifra més alta invertida mai per l’Ajuntament d’Almassora– a fer realitat els projectes que volen les veïnes i els veïns per al municipi.

LES PETICIONS ens han marcat tres línies molt clares d’intervencions: voreres, parcs i noves instal·lacions per al municipi. I amb la finalitat de respectar l’opinió del veïnat d’Almassora hem creat un nou format de votació per a incloure el nombre més gran de propostes possible.

L’exercici de transparència que hem fet a l’hora de dissenyar aquesta consulta pressupostària no és més que una mostra de les noves polítiques que ens marquen els nous temps. Els canals per escoltar l’opinió i les necessitats dels ciutadans (xarxes socials, consells veïnals, aplicació i pàgina web municipals…) s’han multiplicat i la nostra obligació, com a representants de l’interés general, és escoltar la seua veu a l’hora de gestionar els diners de tots i de definir el model de municipi que els nostres veïns volen per a Almassora.

*Susanna Nicolau és la primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora.
Article publicat dimecres 18 d’octubre al diari “Mediterráneo”