Els esdeveniments de les últimes setmanes han demostrat que Ajuntament d’Almassora, mares, pares, personal docent, directiva i Conselleria d’Educació estem en el mateix equip. Volem que les obres del CEIP Regina Violant acaben perquè els nostres xiquets i xiquetes tinguen el col·legi que els correspon. I, mentretant, volem que els menuts estiguen en les millors condiciones possibles.

La reacció del Consell davant les peticions de la comunitat educativa per no emplaçar un barracó en altura ha sigut immediata. Un dia després que els representants d’Educació a Castelló explicaren en primera persona la situació administrativa de la construcció del nou centre i escoltaren la posició de pares i professorat, la Conselleria ha complit amb el seu compromís i ha anunciat que les noves aules estaran a ras de terra, tot demostrant ser una administració flexible i propera.

Ara m’agradria donar-los algunes dades. En les famoses obres de l’AVE a la Meca, els responsables van acusar, entre altres, una empresa valenciana de lentitud excessiva en els treballs. L’any 2007, les obres per a la línia 5 del metro entre Mislata i Quart de Poble es van saldar amb un sobrecost de més de sis milions d’euros. Els mitjans informen que el preu final de l’execució va resultar més alt que la quantitat de licitació. Cas Acuamed. La mateixa firma relacionada amb el assumptes anteriors torna a aparèixer vinculada a les intervencions prèvies a la desviació d’una rambla al poble d’Oliva, en la qual es van arribar a certificar unitats d’obra per valor de fins a dos milions d’euros que no estaven en el contracte.

Tots aquests incidents tenen un denominador comú i no cal més que una estona d’investigació en l’hemeroteca per esbrinar-lo. Eixe punt de trobada és, hui dia, la companyia adjudicatària del projecte de construcció del Regina Violant. El procés de concessió es va fer tot seguint la normativa i es va confirmar que l’empresa garantira l’execució del projecte amb el pressupost compromés. A pesar que les lleis regulen les males pràctiques que durant dècades han jugat amb els diners de tots, hi ha qui ens intenta fer la jugada.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora
Publicat divendres 1 de setembre al diari “Mediterráneo”
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/opinion/juguem-mateix-equip_1090552.html