1⃣Posem en marxa, per segona vegada, des de la Regidoria de Serveis Socials i des de Joventut, el programa de formació remunerada per a persones amb risc d’exclusió
2⃣El primer ha estat un èxit, ha trobat faena el 33% dels participants👏👏

3⃣Les classes s’imparteixen al Centre de Formació d’#Almassora, inaugurat fa poc.

4⃣Diana Belliure, la regidora de Serveis Socials, ha explicat que el nou model d’esta àrea va més enllà de les ajudes econòmiques perquè cal afavorir la integració laboral i social de les persones que es troben en esta situació.

5⃣Per la seua banda, Xavier Trenco, l’edil de Joventut, ha apuntat que el 25% dels participants han decidit continuar amb els estudis després d’esta experiència. Trenco ha afegit que des de l’equip de govern s’aposta per la formació i el reciclatge dels desocupats.

—————-

Almassora amplia de tres a sis mesos la segona edició del programa d’inserció laboral remunerada

Començarà durant l’últim trimestre de l’any i durarà sis mesos, durant els quals els beneficiaris gaudiran de formació teòrica, completaran pràctiques en empreses de la zona i rebran una beca de 10 euros diaris. Aquestes seran les característiques del programa de capacitació prelaboral que les regidories de Serveis Socials i Joventut reactivaran després dels bons resultats de la primera edició, que va durar tres mesos.

Així es desprèn de l’informe elaborat per la Fundació Tots Units, responsable de la iniciativa, en què reflecteix que dues dels participants han sigut contractats per les empreses en les quals van realitzar les pràctiques i un tercera per una altra entitat privada. A més, una quarta persona s’ha incorporat a un programa públic d’ocupació, per la qual cosa el 33% dels participants ha trobat una ocupació després de culminar la seua formació.
“Vista l’eficàcia i la bona acceptació que han tingut les pràctiques no laborals tant per part de l’alumnat com de les empreses, estudiarem com ampliar aquesta fase del programa”, ha avançat l’edil de Serveis Socials, Diana Belliure. La regidora ha assegurat que “estem afermant un nou model de Serveis Socials que, més enllà de la mera ajuda econòmica, pretén oferir solucions a mitjà i llarg termini i evitar que la pobresa es perpetue en el nucli familiar”, una afirmació que Belliure ha reforçat amb dades com que el 100% dels participants ha millorat les seues competència lingüístiques i que tots han après a utilitzar eines bàsiques per a la cerca d’ocupació.

“És important destacar que, després d’aquest primer contacte amb el món laboral, el 25% de l’alumnat ha decidit continuar la seua formació, una eina per la qual sempre ha apostat aquest equip de govern per al desenvolupament professional de les persones aturades”, ha explicat el regidor de Joventut, Xavier Trenco. L’edil ha celebrat que “les valoracions que els participants han fet d’aquest programa han donat com resultat un 8.9 de nota mitjana, una dada tremendament positiva que ens ha portat a ampliar la durada en la pròxima edició”.

cal destacar que el programa de capacitació prelaboral està dirigit a persones en risc d’exclusió social i la selecció dels beneficiaris la realitza el personal de Serveis Socials municipals. Els tallers es desenvoluparan en el nou Centre de Formació d’Almassora. Després de culminar 200 hores de formació teòrica, els participants van realitzar 100 hores de pràctiques en empreses com la Cooperativa San José d’Almassora, Sabons Beltrán, Pamesa, Vidrepur, Reciplana, Estilcor i la Residència Municipal de Persones Majors i Dependents de la localitat.

Publicat divendres 25 d’agost al diari digital “El Periòdic”