El Servei Provincial de Costes preveu començar les obres de regeneració dimarts que ve 23 de maig. Així almenys ho ha confirmat el cap de la delegació provincial, Fernando Burgos, en conversa telefònica amb l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau.

Així mateix, des de principis d’aquesta setmana, la nova empresa concessionària està en contacte amb l’Ajuntament d’Almassora per a tramitar la llicència per al pas de camions pel Camí de la Mar. Per a açò, la constructora s’ha presentat davant el consistori com la responsable dels treballs, després del que l’administració local ha emès un ofici d’alcaldia en el qual sol·licita la relació dels camions que transportaran àrids fins a la costa, així com un compromís de reposició per als possibles danys que pogueren ocasionar en la via i un aval bancari per a garantir la seua reparació.

La primera edil i el responsable de Costes han acordat celebrar la primera comissió de seguiment de les obres el pròxim 31 de maig, una trobada a la qual seran convocats els veïns del districte marítim, l’empresa concessionària i representants dels grups municipals. “És fonamental que els afectats coneguen de primera mà els terminis que maneja Costes per a la finalització de les obres, així com quines fases preveuen tenir culminades abans del mes juliol”, ha assegurat Nicolau, en referència al compliment de la normativa municipal, que impedeix la circulació de vehicles pesants durant els mesos de juliol i agost en el districte marítim per a evitar molèsties als residents.

Cal recordar que Costes va anunciar el traspàs del contracte a una altra signatura després de la impossibilitat de l’anterior concessionària de continuar amb l’execució del projecte. L’equip de govern es va reunir el passat mes de gener amb la directora general, Raquel Orts, qui va garantir que les obres culminarien, encara que no ha sigut fins ara quan l’organisme, integrat en el Ministeri de Medi ambient, ha confirmat la data d’inici de les obres.

El projecte de regeneració de la costa d’Almassora va ser paralitzat al juliol de 2016, segons l’acord al que el consistori va arribar amb Costes per a evitar molèsties durant l’estiu a veïns i visitants. Les obres haurien d’haver continuat al setembre, però no van arribar a reprendre’s. La nova concessionària s’ha compromès a accelerar els treballs tant com siga possible abans del pròxim mes de juliol.

Publicat diumenge 21 de maig al diari “Castellón Información”