L‘Ajuntament d’Almassora ha atorgat aquesta vesprada la Medalla d’Or de la Vila a l’entitat Caixa Rural San José d’Almassora Cooperativa de Crèdit, coneguda com CaixAlmassora. D’aquesta manera, la localitat reconeix el suport de l’organisme “al desenvolupament de la iniciativa privada i pública, la qual cosa ha contribuït a la modernització i enlairament de l’economia local, la societat i la cultura”, tal com ha manifestat l’alcaldessa, Susanna Nicolau, durant l’acte de lliurament del guardó.

Entre els motius exposats pel consistori per a la concessió de la Medalla d’Or figuren les accions socials i culturals que CaixAlmassora duu a terme en benefici de la població, com són la cessió de les instal·lacions de la seua seu a associacions locals i institucions públiques, el mecenatge a l’art local o l’impuls d’activitats intel·lectuals com la ‘Tertúlia del Portal’. La corporació, que va aprovar en el ple del passat dilluns el reconeixement, també ha considerat les contribucions urbanístiques de l’entitat com les realitzades amb la cessió del solar on actualment se situa el Recinte Festes o la construcció de l’Escola Infantil Sant Josep.

El president de l’entitat, Miguel Serra, ha agraït l’esforç de tots els equips directius, tots els treballadors i tots els socis perquè l’entitat arribe al lloc en el qual es troba. Serra ha recordat que “estem ací perquè som xicotets i quan les entitats xicotetes s’associen poden aconseguir coses molt grans”. “Espere que dins de cent anys continuem donant el servei que el poble mereix”, ha incidit el president, en referència a la celebració del centenari de la creació de l’entitat en aquest 2017.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat el paper fonamental de l’entitat en la “activació i desenvolupament de l’activitat econòmica local, sobretot en aquella relacionada amb l’agricultura, un sector que va crear la base per a la futura implantació de nous negocis en el municipi”. Cal recordar que CaixAlmassora es va fundar a l’empar del Sindicato Agrícola de San José en 1917 i la seua activitat, a excepció d’un breu període durant la Guerra Civil, no ha cessat en l’últim segle. Entre els nombrosos actes previstos per a la celebració del seu centenari, l’entitat ha editat un llibre que presentarà divendres titulat “100 años creciendo juntos”.

Publicat dijous 18 de maig al diari “Castellón Información”