L’Ajuntament d’Almassora ha confirmat una nova convocatòria del seu programa ‘Bec-Almassora Futur’, gràcies a la qual el estudiants universitaris de diferents graus podran treballar i formar-se en el consistori durant 2017. La intenció de l’equip de govern és oferir vuit places en els departaments de Tresoreria, Secretaria, Urbanisme, Recursos Humans, Joventut, Serveis Socials, Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) i Servei Esportiu Municipal (SEM).

La convocatòria de les beques es farà pública a principis del pròxim any i la durada de l’ajuda per a la formació s’estendrà durant sis mesos. Podran optar a elles estudiants dels graus de Dret, Economia, Finances, Gestió Pública, Relacions Laborals, Turisme i Criminologia, així com aquells que cursen en cicle de Tècnic Superior d’Animació Sociocultural (TASOC).

El regidor d’Hisenda i Contractació, Roger Beltran, ha informat que el consistori ha reservat 27.000 euros en el pressupost del pròxim any per a fer front a aquestes contractacions. Els alumnes becats rebran un salari de 500 euros i realitzaran un jornada diària de quatre hores, en la qual estaran incloses les sessions de formació que siguen necessàries per a portar avant el seu treball.

Beltran ha assegurat que ‘la valoració que ens han transmès tant els estudiants i com a personal municipal durant el primer any de vida de ‘Bec-Almassora Futur’ ha sigut molt positiva, per la qual cosa hem apostat per reeditar la beques en 2017. L’edil ha explicat que ‘hem decidit estendre la durada a sis mesos perquè els joves puguen assentar els coneixements adquirits i assumir més funcions, igual que farien en qualsevol empresa a la qual s’incorporaren ‘.

Durant 2016, un dotzena de joves ha pogut accedir a aquestes beques d’entre tres i sis mesos gràcies a les qual, molts d’ells, han tingut la seua primera experiència laboral. La intenció dels responsables municipals passa per, com ha confirmat Beltran, ampliar el programa d’ajudes els estudiants amb noves places. Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora va crear aquest programa per a fer front a la supressió de les beques de la Diputació de Castelló, que en la convocatòria del 2016 va deixar fora els estudiants almassorins.

Publicat dimarts 29 de novembre al diari digital “El Periòdic”