L’Ajuntament d’Almassora actualitzarà durant els pròxims mesos el registre municipal de guals per a posar al dia aquest llistat, que no s’ha revisat des de l’any 2009. En aqueix moment, la quantitat de permisos concedits pel consistori era d’1.851, una xifra que pot disminuir amb aquesta verificació.

Així doncs, els titulars de guals la continuïtat dels quals genere dubtes a l’Ajuntament, rebran una notificació en el seu domicili per a regularitzar la seua situació. En cas que no desitgen seguir utilitzant el gual, hauran de retirar la placa identificativa de l’exterior de l’immoble. El consistori atorgarà un termini de 15 dies per a començar els tràmits i, en cas de no rebre resposta, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) procedirà a la retirada de les plaques i cobertura de la pintura groga de la vorada que marca l’existència d’un permís de pas privat.

Tal com ha explicat el regidor d’Activitats i Hisenda, Roger Beltrán, aquesta mesura permetrà “alliberar restriccions i guanyar espais d’aparcament per a tots els veïns, que tanta falta fan en el casc urbà d’Almassora”. Beltrán he xifrat en prop de 70 els guals que poden quedar alliberats amb aquesta mesura i ha assegurat que, gràcies a la retirada de plaques i eliminació del marcat de la vorera “quedarà clar per als conductors que l’espai pot ser utilitzat per a estacionar”.

Revisió del padró de sòls rústics

La Gerència Territorial del Cadastre de Castelló ha començat a revisar el valor dels primers sòls urbanitzables i industrials no desenvolupats situats a Almassora, que a partir d’ara seran considerats com a rústics a efectes cadastrals. Aquesta mesura, encara que no afectarà a la qualificació del sòl, sí que tindrà efecte immediat sobre la taxa de l’IBI, ja que les propietats revisades tributaran com a rústiques.

L’edil d’Activitats i Hisenda ha recordat que el personal del SIAC disposa de tota la informació relativa als tràmits necessaris per a obtenir la revisió cadastral, per la qual cosa “els veïns poden adreçar-se directament a oficines de l’Ajuntament per a consultar qualsevol dubte”. “No és necessari que es desplacen fins a la seu del Cadastre de Castelló”, ha explicat Beltrán.

Publicat dilluns 2 de maig al diari digital “Millars”