El carrer de les Illes Columbretes no compleix la nomativa del PGOU d’Almassora. Per esta raó s’invertiran 150.000 euros amb els quals es millorarà l’estètica de la zona i es facilitarà la circulació de cadires de rodes o carros de xiquets.

Estos diners formen part del romanent de tresoreria de l’Ajuntament. La intervenció, ha explicat Amaya Gómez -la regidora de la Platja- té també com a objectiu evitar que es produïsquen inundacions. En este sentit, la nova conducció de pluvials pretén solucionar l’acumulació d’aigua que s’hi origina quan es produeix una tronada forta.

———————
La calle de las Illes Columbretes no cumple la normativa del PGOU de Almassora. Por ello se invertirán 150.000 euros con los que se mejorará la estética de la zona y se facilitará la circulación de sillas de ruedas o carros de niños.

Este dinero forman parte del remanente de tesorería del Ayuntamiento. La intervención, ha explicado Amaya Gómez -la concejala de la playa- tiene también como objetivo evitar que se produzcan inundaciones. En este sentido, la nueva conducción de pluviales pretende solucionar la acumulación de agua que se origina cuando se produce una tormenta fuerte.
————————
Almassora invertirà 150.000 euros per a dotar d’enllumenat i evitar inundacions en el carrer Illes Columbretes

La redacció del projecte, que millorarà l’accessibilitat, arrancarà el mes que ve.

El carrer Illes Columbretes de la platja d’Almassora serà objecte d’una inversió pròxima als 150.000 euros per a instal•lar enllumenat, evitar inundacions i garantir l’accessibilitat. El projecte s’executarà la pròxima tardor en el vial paral•lel a la platja de Benafelí, un carrer cèntric del districte marítim. Les obres milloraran la conducció de pluvials per a acabar amb els problemes que registra la zona en temporada de pluges.

Els més de 3,5 milions d’euros de romanents de tresoreria procedents de l’exercici 2015 permetran executar aquests treballs una vegada finalitzades per complet les obres del PAI Benafelí, que han arribat a la seua fi a falta que el promotor ancore els fanals i la Policia Local distribuïsca els senyals del tràfic. Els treballs afectaran a 150 metres de carrer que no compleixen la normativa que regeix el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Almassora.

L’edil d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha confirmat que la vorera és inexistent en una banda del carrer, mentre que en l’altre tram manca de les mesures òptimes i presenta obstacles quant a accessibilitat. La nova intervenció suplirà les manques perquè harmonitze amb el conjunt del districte, segons aquesta part, i elimine tots els trams que presenten dificultats de circulació per a cadires de rodes o carros de bebè, una de les premisses que executa el departament en totes obres o remodelacions de vies públiques.

En la mateixa línia, la regidora de Platges, Amaya Gómez, ha indicat que “la intervenció en aquest tram central de la costa d’Almassora facilitarà el vessament superficial, a més de continuar l’estètica de la urbanització amb arbrat”. Així, el projecte aprofitarà la nova conducció de pluvials per a millorar el drenatge amb embornals que ajuden a evacuar l’aigua de pluja en un punt que registra problemes quan es produeixen fortes precipitacions.

La intenció dels tècnics municipals és començar la redacció del projecte a partir del pròxim mes de març per a poder traure-ho a licitació durant l’estiu. D’aquesta forma, acabada la temporada estival podrien començar els treballs, que molestarien a menys veïns dels quals resideixen en aquesta zona en el tram central de l’any.

El ple municipal de març donarà llum verda a l’expedient de modificació de crèdits elaborat després de conèixer els romanents de tresoreria que van aflorar al tancament de l’exercici 2015 i que en el cas de l’Ajuntament d’Almassora ascendeixen a 3.500.564,41 euros. Aquesta suma també permetrà afrontar els honoraris dels advocats que van defensar els interessos del consistori en el judici pel Pla Especial de Reserva de Sòl que va afectar a l’avinguda Generalitat.

Publicat dijous 24 de febrer al “Diari Millars”