diana_despatx_1_reduïdaEl ple de hui ha aprovat instar a Alcaldía a inciar els tràmits per aconseguir que e el nom oficial del municipi siga el topònim Almassora en valencià. La portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Almassora, Diana Belliure, ha manifestat: “Almassora ha donat hui un pas històric en matèria cultural i lingüística”. “Amb esta iniciativa complim no sols al compromís adquirit per l’alcaldessa, Susanna Nicolau, en el dia de la seua investidura, sinó que fem un pas decisiu per a recuperar la denominació històrica d’Almassora, en valencià, perquè és el nom del nostre municipi, heretat dels nostres avantpassats”, afegeix la portaveu de Compromís al municipi.

Segons destaca Belliure, “l’acord per a oficialitzar el nom d’Almassora simbòlicament és un pas molt important quant a dignificació de la llengua, i en la practica suposa donar-li carta de naturalesa a una denominació absolutament generalitzada a nivell social, ja que la denominació d’Almassora en valencià és la generalment més usada entre els veïns del municipi, la que utilitzen la pràctica totalitat dels mitjans de comunicació i també la que utilitzen en les xarxes socials tots els partits polítics de la localitat, inclús els que hui han votat en contra de la proposta”.

Cal recordar que en la passada legislatura, al setembre del 2014 ja es va plantejar la proposta d’oficialitzar la denominació en valencià en una moció presentada pel PSOE que va comptar amb el suport de Compromís però que el PP va rebutjar.

Paral·lelament, des de Compromís es va oficialitzar una consulta a la secció d’onomàstica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua quant a les tres possibilitats de denominació del municipi: Almassora, Almassora/Almassora i Almassora. Segon les conclusions de l’informe d’este ens normatiu, que s’han incorporat a la moció,”partint de la tradició lexicogràfica, literària i de la realitat lingüística genuïna valenciana, es recomana la primera opció, Almassora, ja que és la més respectuosa amb la història i amb la tradició lingüística del poble”.

Publicat dilluns 13 de juliol al diari digital “La Plana al Dia”.

http://www.laplanaaldia.com/almassora/noticias/128610/diana-belliure-almassora-ha-donat-hui-un-pas-historic-en-materia-cultural-i-linguistica