candidatura_completaLa candidata de Compromís a l’alcaldia, Susanna Nicolau, diu  que “davant de la falta de previsió i d’actuació del PP, xiquets com els del Regina podrien passar dels barracons en el CEIP Regina a barracons a l’institut”

El portaveu de Compromís, Xavier Trenco, subratlla que “urgix un nou cicle formatiu per a formar els jóvens en sectors innovadors” i cal adaptar l’IES Falomir a la LOGSE per a acabar amb els barracons

“L’Executiu local del PP no sols ha oblidat les necessitats educatives actuals de la localitat, si no que a més, no ha realitzat una planificació de necessitats futures educatives i, el que és més greu, ha deixat al municipi pràcticament sense sòl disponible per a crear noves dotacions educatives”. Així s’ha manifestat la candidata de Compromís a l’alcaldia, Susanna Nicolau, la qual ha advertit que “davant de la inacció del PP i la falta de previsió d’un tercer institut, els estudiants del Regina, que ja s’han passat tota la seua vida escolar en barracons, corren el risc de passar a l’institut i seguir la seua educació en barracons”.
Per este motiu, Nicolau ha anunciat que “una de les primeres accions que impulsarà el futur executiu d’Almassora, si els ciutadans ens donen el seu suport, serà iniciar els tràmits davant de la Conselleria d’Educació i iniciar la recerca d’un sòl per fer realitat un tercer institut adaptat a les necessitats educatives d’Almassora”.

De fet, el portaveu de Compromís en l’Ajuntament, Xavier Trenco, ha anunciat que Compromís elevarà al pròxim ple una moció perquè l’actual executiu local inicie accions. “Han deixat passar el temps i ara ja és quasi impossible arribar a temps per  a cobrir les necessitats Almassora, per això, reclamem ja que s’inicien els tràmits. En tot cas, si el PP ho rebutja la proposta com acostuma a fer, tornarem a plantejar la proposta la pròxima legislatura, en la que de la mà de Compromís es tornarà a prioritzar l’educació pública i de qualitat”.

CICLES FORMATIUS
En esta línia, la proposta de Compromís també inclou la necessitat adaptar l’IES Álvaro Falomir a la LOGSE per a així eliminar els barracons, a més d’estudiar la incorporació d’un cicle formatiu amb l’objectiu d’adaptar la formació a les necessitats del mercat laboral. “És necessari, davant de les dificultats dels jóvens d’accedir a un lloc de treball, adaptar l’oferta formativa a les necessitats i realitats econòmiques del nostre entorn, amb opcions amb eixida laboral”, insisteix Trenco.

Cal ressenyar que, actualment, Almassora té més de 25.000 habitants i només compta amb un cicle formatiu, per això, des de Compromís insistixen en la necessitat “formar els jóvens en sectors innovadors i de futur que generen ocupació”.