El nostre portaveu, Julià Gómez, ha manifestat que la situació “d’inseguretat a Almassora és més que preocupant, però la situació d’inseguretat que pateixen els veïns i veïnes del Botànic i dels seus voltants és insuportable; tant que molts veïns i veïnes han començat a buscar residència en cases de familiars o a traslladar-se a altres zones del municipi per por. I així no es pot viure”. Per aquest motiu, reclamem a totes les administracions competents que “prenguen ja cartes en l’assumpte, de manera efectiva i permanent”.

Julià ha admès que “la solució no és fàcil”, però que, “com a mínim”, s’ha de reunir la Junta de Seguretat “de manera extraordinària i urgent per a dissenyar noves mesures d’actuació, a més d’urgir la Subdelegació del Govern a dissenyar actuacions i destinar recursos per a afrontar aquesta situació de crisi”.  Per això, el nostre portaveu ha afirmat que, encara que els terminis ja no ho permeten a través d’una moció, des de Compromís traslladaran al ple la necessitat d’unitat de totes les institucions davant aquesta crisi local.

Compromís creiem que “els veïns i veïnes se senten desemparats i espantats i amb raó. I per això, la Subdelegació del Govern ha de ser conscient del problema i actuar en conseqüència. Però l’Ajuntament ha de posar tots els recursos disponibles per a això. Buscar maneres d’instal·lar càmeres, encara que siga per a la vigilància del trànsit, perquè aporten seguretat.”.

A més, en l’àmbit polític, a més, reclamem la necessitat de redissenyar les delegacions del Consistori perquè “hi haja una àrea específica en alguna de les regidories dedicada al barri de Botànic i a la resta de barris amb problemes de seguretat, per a donar així una resposta més ràpida a les necessitats d’aquests veïnats”.