El nostre portaveu, Julià Gómez, lamenta que el PP d’Almassora no condemne la censura de revistes en valencià impulsada per PP-Vox Borriana

Compromís per Almassora hem aconseguit que el nostre municipi faça un pas decisiu en la defensa de la costa. Al primer ple de la legislatura hem fet tirar avant un acord per a la defensa del litoral d’Almassora enfront de la regressió de la costa provocada pel Port. La nostra proposta ha aconseguit el suport de tots els grups per a reclamar una reunió urgent amb el Govern que sorgisca de les eleccions del pròxim diumenge per tal d’analitzar les necessitats i actuacions pendents a la nostra població.

A més, la nostra proposta, aprovada hui reclama una reforma legislativa i fins i tot competencial perquè municipis com Almassora, que pateixen els efectes d’una infraestructura com el Port de Castelló, reben una discriminació positiva en la legislació de costes, a més d’altres compensacions permanents. La iniciativa, defensada pel nostre company regidor i diputat David Guardiola, ha aconseguit també que l’Ajuntament demane modificacions legals perquè el Port faça aportacions a la protecció de la costa d’Almassora de forma continuada.

Així mateix, Compromís, hem aconseguit que la resta de grups es comprometen a reclamar partides en els pròxims pressupostos per a començar, en el termini més breu possible, les actuacions previstes en el Pla de la Torre; a més, a la mateixa moció s’exigeix continuïtat, seguiment i compliment en les actuacions d’aportació d’arena previstes en la Declaració Ambiental de PortCastelló. Finalment, la nostra coalició ha aconseguit que el Consistori es comprometa a estudiar la contractació de serveis jurídics per a defensar els interessos del municipi davant l’eventual aplicació de l’últim reglament de la Llei de Costes.

D’altra banda, també hem presentat una moció per a reclamar al Consistori que l’Ajuntament se subscriga a les revistes censurades pel Govern de PP-Vox a Borriana. “Es tracta d’una decisió arbitrària, discriminatòria i antidemocràtica que té com a únic objectiu eliminar de les biblioteques publicacions en la nostra llengua. Considerem que Almassora havia de demostrar el seu compromís amb els drets bàsics, amb la llibertat d’expressió i amb la nostra llengua. Però finalment, PP-Vox Almassora han decidit alinear-se amb els censors”, ha manifestat el nostre portaveu, Julià Gómez. No obstant això, l’equip de Govern no ha volgut donar suport a aquesta moció.