El portaveu de Compromís, Julià Gómez, defensa la llibertat d’expressió i presenta una moció perquè Almassora se subscriga a les revistes censurades per PP-VOX a Borriana

Compromís per Almassora ha complit la paraula donada en el ple d’investidura i ha presentat en el primer ple de la legislatura, tal com va anunciar, una moció per a la defensa del litoral d’Almassora enfront de la regressió de la costa provocada pel Port. La proposta, que es votarà al ple convocat per demà en Almassora, demana el suport de tots els grups per a reclamar una reunió urgent al govern que isca del 23 de Juliol per a analitzar les necessitats i actuacions pendents en el municipi amb el pròxim Govern de l’Estat.

A més, la proposta inclou reclamar l’inici de tràmits per a una transferència de les competències de Costes a la Generalitat. «És incomprensible que les Costes es gestionen des de Madrid. Considerem que s’han de gestionar des de la proximitat, des d’administracions com la Generalitat que coneguen la realitat i els problemes del nostre litoral».

D’altra banda, Compromís, en la proposta, també insta la resta de grups a comprometre’s a reclamar partides en els pròxims pressupostos per a començar en el termini més breu possible les actuacions previstes en el Pla de la Torre; així mateix, la moció de Compromís exigeix continuïtat, seguiment i compliment en les actuacions d’aportació d’arena previstes en la Declaració Ambiental de PortCastelló.

Finalment, en la moció instem el Consistori a analitzar la possibilitat de contractar serveis jurídics per a defensar els interessos del municipi davant la possible aplicació de l’últim reglament de la Llei de Costes.

D’altra banda, hem presentat una moció per a reclamar al Consistori que l’Ajuntament se subscriga a les revistes censurades pel Govern de PP-VOX a Borriana. “Es tracta d’una decisió arbitrària, discriminatòria i antidemocràtica que té com a únic objectiu eliminar de les biblioteques publicacions en la nostra llengua. Considerem que Almassora ha de demostrar el seu compromís amb els drets bàsics, amb la llibertat d’expressió i amb la nostra llengua”, ha manifestat el portaveu del nostre Grup Municipal, Julià Gómez.