• Julià Gómez: “Oferir recursos en qüestions d’habitatge i potenciar l’oferta laboral i les oportunitats són fonamentals per a donar força a la joventut i fer-la el principal element dinamitzador socioeconòmic i cultural d’Almassora”

Potenciar alternatives d’habitatge accessible i crear una borsa d’habitatge públic són dues de les propostes cabdals del full de ruta de Compromís per Almassora pel que fa a les polítiques de joventut.  Així ho ha assegurat el cap de llista de la formació valencianista, Julià Gómez, qui s’ha compromés que “el nou govern municipal, encapçalat per Compromís, serà capaç d’oferir recursos en qüestions d’habitatge i potenciar l’oferta laboral i les oportunitats, fonamentals per a donar força a la joventut i convertir-la en element dinamitzador socioeconòmic i cultural d’Almassora”.

Addicionalment, Compromís també estudia la implantació d’un programa de beques formatives remunerades per a facilitar l’accés als estudis i l’ocupabilitat de les persones joves. De fet, com ha explicat Gómez, el partit ja treballa en les propostes d’acord en matèria d’habitatge i ocupació que presentarà a la Conselleria i a LABORA per “portar a terme polítiques públiques municipals des d’una perspectiva jove, per poder revertir la situació de precarietat que viuen les persones joves en els àmbits essencials de la seua vida i garantir els seus drets de ciutadania”.

Però les polítiques de joventut de Compromís van més enllà i inclouen una rebaixa dels preus de les activitats culturals i esportives per a joves, tot aplicant com a edat de referència els 31 anys per a accedir a aquests descomptes. A més a més, Compromís per Almassora també estudia com millorar el bus a l’UJI i la implantació d’un nou servei de transport per a l’alumnat de cicles formatius que no estudie a Almassora. A aquestes propostes, cal sumar l’ampliació de les freqüències i els horaris del bus de la marxa, centrada en les nits i les jornades festives, així com en les festes de la Magdalena.

Nous centres juvenils

Compromís manté el projecte per a la construcció “d’un més que necessari centre juvenil per a la realització de tallers, exposicions, formacions, teatre o concerts i pel qual, malauradament, no s’han fet passes significatives en la legislatura que ara acaba”, en paraules de Julià Gómez. El candidat a l’alcaldia de Compromís per Almassora, en canvi, ha mostrat la seua convicció per ampliar les dotacions i aposta també per “posar en marxa un espai juvenil a l’auditori, amb mobiliari i serveis que permeten desenvolupar un ampli ventall d’activitats”.

Diversificació d’activitats a tots els barris

Perquè la voluntat de Julià Gómez i el seu renovat equip de regidors i regidores passa per diversificar l’oferta d’activitats als diferents espais municipals amb una programació continuada i vertebrada per alternatives d’oci saludable, cultural i esportiu i per arribar a tots el barris amb propostes per a xiquetes i xiquets de 8 a 12 anys. Així mateix, Compromís per Almassora desenvoluparà un programa d’oci nocturn i diürn com a alternativa de lleure durant els caps de setmana segons les preferències de les persones joves.

Participació en les polítiques municipals

Aquestes preferències sorgiran dels diferents fòrums en els quals participarà la joventut d’Almassora, ja que Compromís donarà suport a la tasca dels consells locals de la joventut com a entitats representatives del teixit associatiu juvenil i canalitzadores de les necessitats, reivindicacions i inquietuds de les persones joves. A més a més, les polítiques de la formació valencianista estan orientades a fomentar l’associacionisme juvenil i la participació activa en la vida social del municipi.