• Julià Gómez: “Almassora té una situació privilegiada, al centre d’un potent teixit empresarial, i hem d’aprofitar al màxim aquesta circumstància per a crear ocupació i prosperitat, també per al sector agrícola i per al comerç”

El cap de llista de Compromís per Almassora, Julià Gómez, ha donat a conèixer el programa de desenvolupament econòmic que la formació valencianista aplicarà durant la nova legislatura al municipi, una planificació que arribarà a la indústria, al comerç i a l’agricultura amb els objectius fonamentals d’aconseguir “un creixement sostenible, que s’allargue en el temps, que genere treball de qualitat i estable per a la població”. Així ho ha expressat Gómez, qui ha assegurat que “Almassora té una situació privilegiada, al centre d’un potent teixit empresarial, i hem d’aprofitar al màxim aquesta circumstància per a crear ocupació i prosperitat, també per al sector agrícola i per al comerç”.

Pel que fa a la indústria, el partit liderat per Gómez aspira a modernitzar i millorar els polígons industrials amb intervencions sobre l’asfaltat, el clavegueram, la implantació de fibra i telefonia i el reforç de seguretat, “sempre amb la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, dirigida pel company de Compromís Rafa Climent, la qual tant ha ajudat Almassora en el últims huit anys”. “Sabem que una gran part dels llocs de treball que es generen a Almassora depèn de la indústria i per això volem ser un pol d’atracció de negocis i situar-nos com a punt de referència, tot afavorint l’ocupació dels espais disponibles de sòl industrial”, ha explicat el candidat a l’alcaldia.

Compromís també estudia mesures per a afavorir l’arribada d’empreses lligades als nous sectors industrials, com la tecnologia i les energies renovables, per a potenciar la Formació professional relacionada amb estos sectors. I totes aquestes polítiques es portaran a terme amb un impuls a la unió del teixit empresarial d’Almassora, per a estimular l’economia local i la comunicació amb l’Ajuntament i la Generalitat.

D’aquest ressorgiment industrial també es veurà beneficiat el comerç local. “Un poble amb xicotets negocis actius és un poble viu, amb un repartiment equitatiu de la riquesa i més igualtat socioeconòmica, i això és el que volem recuperar a Almassora”, ha assegurat Julià Gómez. Amb aquest objectiu en ment, Compromís prepara el Pla Estratègic d’Acció Comercial, des d’una perspectiva de promoció del negocis del municipi, així com la posada en marxa del Consell Econòmic i Social, en el qual estaran presents els agents econòmics del municipi.

Ajudes i dinamització del comerç local

Amb la finalitat de fomentar la xarxa comercial local, Compromís per Almassora aposta perquè l’Ajuntament realitze totes les compres que siga possible en tendes i negocis del municipi. Així mateix,  treballen en el disseny d’activitats culturals a l’aire lliure que dinamitzen la vida social del poble, que facen eixir la gent al carrer i comprar en els comerços locals. A més, el partit valencianista promourà plans i convocatòries d’ajudes per a la millora dels models de negoci, adreçades al xicotet comerç.

Per tal de vertebrar totes aquestes propostes, la formació que lidera Julià Gómez crearà una marca corporativa de comerç local per a productes autòctons i fomentarà l’associacionisme actiu del comerç, ajudant les associacions que ja existeixen i incentivant la creació de noves.

Els mercats municipals, espais de referència

Compromís per Almassora impulsarà un nou model de Mercat Municipal com a comercialitzador de productes de proximitat i de qualitat i com a generador d’experiències culturals i gastronòmiques, per tal de crear un nou entorn que afavorisca l’afluència de clientela. A més, la formació valencianista també fomentarà la realització de mercats de venda directa productors-consumidors per incentivar el consum de productes ecològics i de quilòmetre zero.

Defensa de la taronja i del consum de proximitat

Pel que fa al sector agrari, Compromís es mostra decidit a “tornar a posar en valor el camp i el treball de les agricultores i els agricultors”. Per això, mantindrà la intensa defensa de la producció citrícola tant a les institucions estatals a Madrid com a les europees. I ho farà també amb iniciatives locals com la d’oferir la formació i l’assessorament a les llauradores i els llauradors que vulguen incorporar noves varietats citrícoles o la d’implantar el programa ‘Taronges a l’Escola’ per promocionar el consum de productes cítrics entre les noves generacions.

A més, l’equip liderat per Julià Gómez vol crear segells de qualitat per identificar i donar a conèixer els productes de proximitat i aspira a reactivar els horts urbans locals com a forma d’afavorir l’autoconsum. També recuperaran la Fira d’Agroecologia i d’intercanvi de llavors d’Almassora, un espai en què “impulsarem l’agricultura ecològica al nostre terme”.