• Julià Gómez: “Volem crear un poble amb mobilitat sostenible i amable, un poble amb equipaments de qualitat i serveis de transport públic amb bus i tren que permeten a moltes persones prescindir del cotxe”

Compromís per Almassora ha presentat les línies estratègiques del seu pla de mobilitat sostenible per a la pròxima legislatura, una etapa en què “volem crear un poble amb mobilitat sostenible i amable, un poble amb equipaments de qualitat i serveis de transport públic amb bus i tren que permeten a moltes persones prescindir del cotxe”. Així ho ha manifestat Julià Gómez, candidat a l’alcaldia de Compromís per Almassora, qui considera fonamental que “hi haja bones connexions en l’àrea metropolitana per facilitar els desplaçaments i garantir la igualtat entre tots els barris”.

Destaca en aquesta estratègia traçada per la formació valencianista el rol protagonista dels espais naturals. “Farem possible la incorporació de zones verdes que asseguren que tots els almassorins i almassorines en tinguem una prop de casa i introduirem el microurbanisme amb xicotetes zones verdes de descans disseminades per l’àrea urbana”, ha explicat Gómez.  El candidat de Compromís per Almassora ha anunciat que “al capdavant del govern municipal, iniciarem una revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), amb la participació de la ciutadania, per tal de dotar Almassora de millor equipament i serveis, i de zones verdes i també per millorar la mobilitat en general i ho farem també amb la creació d’un consell assessor format per persones expertes que ens permeta alinear els objectius del PGOU amb les noves necessitats i directrius de territori i patrimoni”.

El compromís amb l’urbanisme sostenible i la mobilitat es farà palés en l’acte ‘Almassora en bicicleta’ que ha convocat la formació valencianista per a aquest dissabte, 6 de maig (18.00 hores), una trobada en què faran un recorregut en bicicleta des del parc Víctimes del Terrorisme pels principals escenaris d’aquesta transformació urbanística i a la qual assistirà el candidat a les Corts per les comarques de Castelló, Vicent Marzà. En finalitzar, el grup mantindrà un col·loqui sobre el model de mobilitat i les propostes per a millorar les connexions urbanes i interurbanes.

Per a la pròxima legislatura, l’equip de Compromís per Almassora ja treballa en aspectes urbanístics que també afecten la mobilitat amb propostes com la de “generar identitat pròpia des de l’urbanisme, tot incorporant elements atractius com ara terrasses mòbils i rehabilitació de solars en desús per a nous usos amb jardinets, zones d’oci o estacionaments” que arriben a tots els districtes.

També al districte marítim, on -com ja va anunciar Gómez- “des de Compromís redissenyarem els accessos a la mar, tot estudiant la unidireccionalitat dels camins Benafelí i els Clots, obrint travesseres, fent carrils bicis, suprimint revoltes i ampliant les voreres”.  La mar també es beneficiarà del Pla Integral de Clavegueram que desenvoluparà Compromís per Almassora amb l’objectiu de millorar les conduccions d’aigües en aquesta zona, juntament amb els grups de Corell, Fàtima, la Foia i Santa Quitèria.

La Vila, zona 30

També el nucli antic té rellevància en aquesta estratègia del partit valencianista, ja que ací desenvoluparà el Pla Especial de la Vila, juntament amb el veïnat, amb l’objectiu de revitalitzar el comerç i de dotar de més equipaments i potenciar la realització d’activitats. “Farem la Vilazona 30, de velocitat reduïda, per fer minvar el pas de vehicles i evitar-hi accidents”, ha explicat Julià Gómez.

Connexions amb polígons i principals carreteres

Com ha aclarit el candidat de Compromís a l’alcaldia, “a Almassora es produeixen milers de desplaçaments diaris cap a les àrees industrials i altres municipis i volem facilitar eixos desplaçaments amb millors connexions”. És per això que Compromís prepara els tràmits per exigir a la Generalitat uns accessos dignes a l’antiga carretera estatal N-340 i una connexió directa amb la CV-10, “ les quals donen eixida a les necessitats del veïnat i de les indústries del polígon Ramonet”, en paraules de Gómez.

A més, també estudien la creació d’un accés “en condicions” al camí dels Hortalassos i a la Quadra de Morteràs,  per tal de facilitar l’accés als polígons industrials i a l’UJI.

Transport públic més ràpid i més barat

Dignificar, abaratir i fer accessible el transport públic és un dels objectius fonamentals de Compromís per Almassora i el motiu pel qual la formació liderada per Julià Gómez impulsarà la creació d’una Entitat Metropolitana del Transport, una proposta desenvolupada pel candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, i que contempla coordinar els horaris, integrar tarifes i bitllets i crear noves línies de transport.  Així, amb aquesta proposta que afectarà trens i autobusos, es reduiran considerablement els temps de desplaçament i s’impulsarà la connexió també amb municipis amb menys població.

Parc fluvial

Compromís també aspira a fer que Almassora “deixe de donar l’esquena al Millars” i ho farà projectant un parc fluvial. La parcel·la d’El Milionari (actualment molt degradada) serà el centre del projecte, amb equipaments turístics i ambientals, nous horts urbans o instal·lacions per a pràctica d’esport a cel obert.