• Julià Gómez: “Desenvoluparem el Pla Director d’Instal·lacions Esportives, tot prioritzant la construcció d’un pavelló poliesportiu, i potenciarem les escoles esportives i l’elaboració d’una oferta esportiva diversificada i continuada, amb preus ajustats”

La construcció del pavelló, establerta en el Pla Director d’Instal·lacions Esportives Municipals que va dissenyar Compromís la anterior legislatura, és una de les actuacions prioritàries a dur a terme a Almassora, segons ha manifestat el candidat a l’alcaldia d’Almassora de Compromís per Almassora, Julià Gómez.  “Ha arribat el moment de dotar el municipi dels serveis que necessita l’esport local i ho farem tot prioritzant la construcció d’un pavelló poliesportiu, potenciant les escoles esportives i elaborant una oferta d’activitats diversificada i continuada, amb preus ajustats”, ha assegurat Gómez.

El cap de llista de Compromís per Almassora també ha explicat que a aquesta infraestructura se sumaran la creació d’una àrea de rodes (ciclisme i patinatge) a l’entorn del parc de Pesudo, l’ampliació de la Ciutat de la Raqueta o la construcció d’una zona d’esports d’aventura a Santa Quitèria. A més, “farem de La Casa de la Mar -l’edifici previst per la formació valencianista al districte marítim- la seu dels esports aquàtics”, ha avançat.

A estes actuacions de construcció i millora d’infraestructures esportives cal afegir l’ampliació del gimnàs municipal per donar resposta a l’increment de la demanda, així com l’oferta d’activitats. Gómez ha destacat també que cal potenciar les escoles esportives municipals rebaixant-ne el preu i impulsar la creació de noves amb la col·laboració dels clubs i coordinades amb les AMPA. A més, s’ha compromés a mantindre els preus ajustats, sobretot per a joves i persones aturades, tant de les entrades a la piscina i el gimnàs com dels cursets, les activitats esportives i els preus del lloguer de les instal·lacions per afavorir-ne l’ús.

“Donarem suport als clubs i les associacions esportives i treballarem perquè disposen de locals socials per a reunir-se”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia d’Almassora per Compromís, qui s’ha compromés a continuar subvencionant les activitats i els esdeveniments que realitzen els clubs per promoure els respectius esports en l’àmbit local. Gómez ha destacat la importància de potenciar el Consell Municipal d’Esports com l’organisme de coordinació entre tots els clubs esportius locals i, en general, totes les persones federades en qualsevol disciplina. A més, Compromís per Almassora donarà suport a les entitats esportives per a proposar i impulsar noves activitats.

D’altra banda, el cap de llista de Compromís per Almassora a les pròximes eleccions municipals ha manifestat que “cal seguir treballant per garantir un barem equitatiu, just i transparent de les subvencions a les entitats esportives” i s’ha compromés també a assessorar en qüestions administratives i subvencions als clubs esportius, com també a afavorir la participació de les dones en les diverses activitats esportives per tal de buscar la paritat i fomentar plans d’igualtat en l’esport.

“Traurem el màxim rendiment a les noves instal·lacions esportives dels centres educatius construïts amb el Pla Edificant”, ha destacat Gómez, qui demanarà a la Conselleria d’Educació que cedisca els pavellons dels instituts per tal que en puguen fer ús també els clubs i les associacions. A esta demanda se sumarà la d’il·luminar el carrir bici i de vianants de la carretera del Grau.

Més circuits i activitats

Una de les propostes de Compromís per a Almassora és impulsar circuits per a caminar i dotar-los de senyalitzacions per a la pràctica saludable d’esport, proposta que se suma a la de potenciar l’embarcador de Santa Quitèria i la d’elaborar una programació esportiva diversificada i continuada. Així mateix, el candidat valencianista a l’alcaldia d’Almassora ha manifestat que s’han de facilitar als clubs esportius les instal·lacions esportives municipals.

Esport per a tots els col·lectius

“Fomentarem l’esport entre la gent més gran amb parcs biosaludables, rutes verdes i promovent activitats intergeneracionals”, ha manifestat Gómez. La promoció de les instal·lacions esportives entre la població jove, tot facilitant l’accés a grups de joves, entitats i col·lectius per a desenvolupar activitats i projectes, és un altre dels objectius de Compromís a Almassora.