La construcció de La Casa de la Mar al districte marítim permetrà al veïnat de la zona disposar d’un espai on es concentraran serveis com el de la Policia Local, el SIAC, l’ambulatori o locals per a entitats veïnals. Així ho ha anunciat Julià Gómez, candidat a l’alcalde de Compromís per Almassora, qui també ha compartit el pla integral de desenvolupament de l’àrea costanera del municipi.

En aquest pla que ha presentat Gómez també destaquen les millores en les comunicacions, amb una reorganització dels accessos a la zona litoral, un estudi de la unidireccionalitat dels camins Benafelí i Els Clots, l’obertura de travessies, la creació d’un carril bici, la supressió de giragonses i l’ampliació de les voreres, una estratègia a la qual s’afegeix la millora en la connexió del camí Fadrell amb la carretera del Grau.

‘La platja és un nucli poblacional amb molt pes a Almassora, en el qual es produeixen centenars de desplaçaments diaris i per al qual tenim un pla de desenvolupament basat en millorar els serveis, la seguretat i les comunicacions de tot el districte’, ha explicat Gómez.

Però Gómez també vol centrar la seua gestió en afavorir l’obertura de locals comercials i serveis i vetlar per a millorar la seguretat a la platja. Altra de les demandes històriques de la ciutadania és la millora de les connexions, i per això, ‘després d’escoltar les demandes de les i els residents, ens comprometem a facilitar que les empreses puguen ampliar la cobertura d’ADSL i de punts Wifi públics’, ha avançat el candidat de Compromís per Almassora.

El programa de Compromís per a la platja inclou un ampli ventall d’actuacions en matèria de connexions, entre les quals destaca el disseny d’un pla integral vinculat a la modificació del PGOU per a obrir les travessies entre els vials principals. A més, Gómez i el seu equip aposten per l’obertura d’un vial interior com a artèria que descongestione el tràfic. Així mateix, els plans de Compromís passen per ampliar les zones d’estacionament que vam començar a implantar en 2015, com ha recordat Gómez, i per exigir la construcció d’un vial ràpid de sortida per a facilitar els accessos a la platja.

En aquest sentit, l’equip de Compromís per Almassora treballa en una estratègia per a millorar la neteja al districte i incrementar la recollida selectiva i la de voluminosos, ‘un servei necessari, especialment davant l’increment de residents a la mar’, ha explicat Gómez, qui també ha assegurat que la voluntat de Compromís és mantenir la policia i donar més serveis administratius. D’altra banda, Compromís per Almassora vol recuperar la realització dels simulacres d’emergència, actualitzar el pla d’autoprotecció i estudiar noves vies d’informació als veïns i veïnes.

Amb la gestió de la Regidoria de Platges, la formació valencianista va aconseguir donar grans passes en la promoció turística del municipi, passes que ara vol ampliar amb la millora de l’accessibilitat de Les Goles i la promoció del birdwatching per a fomentar l’economia i l’ecoturisme. Compromís també planteja la realització d’activitats esportives, culturals i d’entreteniment al llarg de l’any. En aquesta mateixa línia, Compromís per Almassora vol assegurar el servei de socorrisme fins al 15 de setembre i fins a les 20.00 hores i garantir la prestació del servei de transport nocturn a l’estiu i durant les festes locals i les més rellevants d’altres municipis.