El candidat de Compromís per Almassora, Julià Gómez, ha fet públiques les línies estratègiques de la formació que encapçala en matèria d’educació, “un pilar fonamental del nostre programa de govern perquè és un pilar fonamental per a la societat”. La proposta de Gómez i el seu equip abasta diversitat d’aspectes de la realitat local relacionats amb l’educació, entre els quals destaca l’aposta de Compromís per construir un centre dedicat al cicles formatius i per incrementar l’oferta disponible al municipi en aquests estudis.

“Ens marquem com a objectiu ampliar l’oferta de cicles de Formació Professional a Almassora, tenint en compte les necessitats laborals i socials del poble i sempre amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació”, ha avançat Gómez, per a qui “els cicles formatius són un recurs essencial per a assegurar l’ocupació de qualitat i per això volem arribar als sectors productius pròxims”. “Si la joventut d’Almassora té aquesta oferta formativa al mateix municipi, facilitem l’accés als estudis no obligatoris i superiors i la posterior inserció al mercat de treball amb millors condicions”, ha explicat el candidat de Compromís.

Gómez també ha recordat que en aquesta legislatura, “la Conselleria d’Educació ha renovat les infraestructures educatives del municipi i ha fet la major inversió pública de la història d’Almassora mitjançant el Pla Edificant. Ara, treballarem per finalitzar els projectes en curs de millora i construcció d’infraestructures educatives i per promoure nous projectes atenent a les necessitats reals dels centres educatius públics del nostre municipi”. Així mateix, Compromís per Almassora planteja realitzar durant la nova legislatura un manteniment adequat, ràpid i efectiu a totes les instal·lacions públiques que depenen de l’Ajuntament i aprofundir en l’eficiència energètica dels centres com a eina d’educació climàtica i mediambiental.

“Totes aquestes noves infraestructures que tenim les posarem al servei del poble, amb patis oberts i espais esportius disponibles per a tota la ciutadania durant les vesprades, perquè volem fer d’Almassora una Ciutat Educadora, amb una xarxa de camins escolars segurs, amb més transport públic amb serveis com el del bus a l’UJI, amb més biblioteques escolars municipals amb materials de qualitat i amb una clara aposta per connectar la vida local a tot allò que puga suposar un benefici en el desenvolupament de les presents i futures generacions”, ha afegit Julià Gómez.

Conciliació familiar i laboral

Pel que fa a la conciliació, “volem facilitar tant com siga possible la vida de les famílies d’Almassora i, per a aconseguir-ho, Compromís donarem continuïtat a les escoles matineres i de vesprada i ens marquem com a objectiu augmentar la quantitat de places educatives públiques de 0 a 3 anys”, ha apuntat el candidat a l’alcaldia. El govern municipal que aspira a encapçalar Compromís també redactarà un codi de bones pràctiques per als menjadors escolars, amb l’objectiu de fomentar l’educació nutricional i la promoció de la producció agroalimentària local. A més, Compromís impulsarà la inclusió de l’estudiantat amb necessitats educatives especials en tots els centres educatius.

EOI i escola de persones adultes

Gómez ha incidit en el fet que ha arribat el moment “d’ampliar l’oferta de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Almassora, un projecte que es va fer realitat amb Susanna Nicolau com a alcaldessa i que ara millorarem”. Una millora que Compromís també vol fer efectiva en l’escola de persones adultes d’Almassora, on planeja una ampliació de l’oferta formativa.

Altres de les propostes que vertebren l’extens programa educatiu de Compromís per Almassora passen per ampliar l’horari d’obertura de les biblioteques públiques, especialment en les èpoques d’exàmens o convocatòries d’oposicions; augmentar la quantitat de llibres escrits per dones escriptores a les biblioteques municipals, així com el nombre de llibres escrits en valencià, i promoure la signatura de convenis amb la Conselleria de Sanitat per tal que el personal d’infermeria acudisca als centres educatius per a realitzar tasques d’Atenció Primària i sensibilització.