• Julià Gómez: “Cal reforçar l’atenció primària i ho farem amb un Pla Edificant adaptat a Sanitat que renove les instal·lacions dels centres de salut i incremente les especialitats disponibles a Almassora”

Compromís per Almassora ha presentat el pla d’acció que posarà en marxa durant la pròxima legislatura al capdavant del govern municipal, un pla centrat a “reforçar l’atenció primària perquè és molt important per tal que la ciutadana puga tindre una bona qualitat de vida i una garantia d’accés als serveis públics essencials”. Així ho ha manifestat el candidat a l’alcaldia de la formació valencianista, Julià Gómez, qui ha fet públics els eixos principals de l’estratègia sanitària de Compromís per Almassora.

“Centrarem els nostres esforços a adaptar el Pla Edificant a la Sanitat i, per tant, portar a terme millores i renovacions en les infraestructures dels ambulatoris”, ha avançat Gómez, qui també ha destacat que “aquest pla, acompanyat de les propostes anunciades per Joan Baldoví per tal que les xiquetes i els xiquets en edat escolar tinguen ulleres gratuïtes i accés al dentista, són una mostra més del nostre compromís amb la sanitat pública i de qualitat”. 

És per això que l’alcaldable de Compromís ha assegurat que “augmentarem les plantilles i les especialitats disponibles a Almassora, especialment al centre de Pius XII, com ara les vinculades a la salut mental, per tal que els veïns i les veïnes no s’hagen de desplaçar fins al Grau”.  A més, Gómez ha anunciat  que “posarem un consultori a la platja durant tot l’any, ja que anirà ubicat a la Casa de la Mar, un edifici polifuncional on es concentraran els serveis vinculats a la salut, entre d’altres”.

Per a Compromís per Almassora “el diàleg entre l’Ajuntament i els centres de salut és bàsic i per això impulsarem la col·laboració permanent amb els professionals que hi treballen per realitzar campanyes per a la millora de la salut de la població, com ja va fer Diana Belliure al capdavant de la Regidoria de Sanitat”,  ha explicat Gómez. Precisament en aquest càrrec, Belliure va crear un taller de musicoteràpia per a embarassades, un servei que Compromís mantindrà durant la pròxima legislatura. 

Dependència i persones cuidadores

En matèria de dependència, Gómez també ha posat sobre la taula les mesures que vol portar a terme Compromís per Almassora, entre les quals destaquen aquelles orientades a l’atenció i el seguiment a les persones majors i malaltes cròniques en col·laboració amb l’atenció domiciliària d’infermeria, a través de programes locals complementaris d’atenció domiciliària. Vinculat a aquesta última, i amb l’objectiu de millorar les visites a casa, facilitarà un vehicle per tal que els professionals dels centres de salut d’Almassora puguen donar un servei més ràpid i eficaç, igual que tenen altres municipis i que sol·licitarà a la Generalitat. Pel que fa a les persones cuidadores, la formació valencianista oferirà programes municipals de suport psicosocial, centrats especialment en les persones joves i cuidadores de dependents.

Joventut, bons hàbits i salut mental

Les accions vinculades a la salut de les persones joves, però que seran beneficioses per al conjunt de la població, es materialitzaran en campanyes de sensibilització i conscienciació al voltant dels hàbits de vida saludable, tant en allò referent al foment de l’activitat física i l’alimentació, com en la prevenció de les addiccions com la ludopatia o les drogodependències, amb especial èmfasi en la població jove i adolescent.

Consells de Salut per a la població i campanyes preventives

En el pla d’acció sanitari de Compromís també figura la promoció de la participació de la ciutadania en la promoció de la salut als barris a través d’una xarxa de Consells de salut. Inclou també iniciatives per a fomentar l’alimentació saludable com a element de promoció de la salut, prevenció i abordament de malalties en col·laboració amb la xarxa d’Atenció Primària i es compromet a retirar les màquines expenedores amb productes no saludables dels espais públics.

Tal com ha explicat Gómez, en la pròxima legislatura Compromís impulsarà la integració en la XarxaSalut, així com l’elaboració d’un Programa municipal de promoció de la salut, en col·laboració amb els centres d’Atenció Primària, les entitats sociosanitàries i tots els actors implicats. La formació valencianista vol portar a terme una política transversal de promoció i prevenció en matèria de salut des de totes les àrees municipals, atenent a factors com la qualitat de l’aire, els espais saludables, el benestar emocional, les infraestructures esportives, el foment de l’activitat física o la prevenció de conductes addictives.