• La pluja ha afectat especialment el Regina Violant, que no es troba en condicions per a desenvolupar les activitats amb normalitat.
  • Diana Belliure: “L’alcaldessa ha posat en risc la seguretat dels veïns i les veïnes davant l’amenaça del DANA a pesar de tots els advertiments d’alerta climatològica”.

Almassora, 11 de setembre de 2019.- Compromís per Almassora ha qualificat d'”irresponsable” la decisió de l’alcaldessa socialista, Merche Galí, amb el suport de Ciudadanos, el seu soci de govern, de no suspendre les classes en la jornada de dimecres. La portaveu de la formació, Diana Belliure, ha lamentat que s’haja decidit “posar en risc la seguretat dels veïns i les veïnes davant l’amenaça del DANA a pesar de tots els advertiments d’alerta climatològica”.

A diferència del que han fet altres poblacions veïnes com Vila-real, Borriana o Benicàssim, l’equip de govern d’Almassora ha decidit no suspendre les classes en els centres educatius del municipi. Una decisió que, a parer de Compromís, era la manera més prudent d’actuar tenint en compte els problemes que presenten zones com el nucli marítim i escoles com el Regina Violant o el Santa Quitèria. En el cas de la platja, el temporal ha obligat a tallar el pas subterrani del camí de Benafeli i un tram de la carretera del mur. Pel que fa a les escoles, és una constant que els barracons s’inunden i queden en un estat lamentable.

D’altra banda, des de la formació acusen l’equip de govern de mentir a la població, ja que des de l’Ajuntament es va emetre dimarts un avís en què s’afirmava que s’havien retirat les passarel·les de la platja i dimecres es va comprovar que no era cert i que hi havia màquines retirant-ne. “No és prou que no prenen les precaucions pertinents, sinó que també enganyen als veïns i les veïnes”, ha lamentat Belliure.

“Una alcaldessa s’ha de preocupar per la seguretat dels veïns i les veïnes i no hauria de permetre que es pose en risc, com ha fet la Sra. Galí”, ha manifestat Belliure, qui ha demanat també que es millore el manteniment de les escoles, sobretot les que es troben en aules prefabricades com el Regina Violant o el Santa Quitèria. La portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora ha lamentat que la comunitat educativa del Regina Violant “no només haja hagut de patir durant més d’una dècada en barracons sinó que a més haja de viure episodis com el que s’ha produït aquest dimecres per culpa de la irresponsabilitat de l’equip de govern”.

 

* Fotografia de Juan Enrique Beltrán Ramos