• 25 famílies de persones afectades per l’Alzheimer utilitzen actualment el centre
  • L’alcaldable de Compromís per Almassora ampliarà l’oferta les cintures i activitats físiques per a persones majors

Almassora, 24 de maig de 2019.- Compromís per Almassora transformarà la unitat de respir oberta al públic en 2016 en un centre de dia per a persones afectades per l’Alzheimer. Així ho ha confirmat la alcadable de la formació, Susanna Nicolau, qui ha recordat “el gran creixement en la demanda d’aquest servei, que hui utilitzen 25 famílies”.

Nicolau ha destacat que les cures que ofereix una associació en aquest centre són possibles “gràcies al projecte de creació del centre que va impulsar Diana Belliure com a regidora de Serveis Socials, un dels primers objectius complits de la legislatura que ara tanquem”. “Retornar la dignitat  a l’atenció a les persones majors i dependents” i “millorar serveis com el del transport adaptat o l’assistència en tasques domèstiques” han marcat per a Nicolau el caràcter social de les polítiques de Compromís per Almassora al consistori.

Per a l’actual tinent d’alcaldia d’Almassroa, el repte passa ara però “ampliar l’oferta d’activitats físiques i tallers de caràcter preventiu que realitzem amb les persones majors i que serveixen per a estimular la memòria i la motricitat, per a afavorir les relacions socials i per a millorar la forma física, de manera que es redueixen les possibilitats d’accident o caiguda”.

Així mateix, el programa social de Compromís per Almassora inclou la creació d’una unitat que coordine les  accions que en matèria de dependència es duguen a terme en el municipi. Aquest ens podrà participar en la Plataforma d’ONG creada en 2015 i en el Consell de Benestar Social que la formació que lidera Nicolau crearà en els pròxims mesos.

L’equip de Nicolau assumeix també la responsabilitat d’agilitzar els tràmits administratius per a la prestació d’ajudes socials i de dependència i de desenvolupar el pla d’inclusió social, elaborat a partir de la participació ciutadana i del personal municipal.

Jornada de reflexió

Després d’unes setmanes intenses de campanya electoral i festes patronals, Nicolau compartirà la jornada de reflexió d’aquest dissabte amb familiars i amics. La candidata de Compromís per Almassora visitarà sa mare a la residència municipal de persones majors i després gaudirà dels actes festius programats per a demà en el municipi, sense faltar “a tastar el tombet de bou que cada any ens ofereix CaixAlmassora a tots els veïns i veïnes”.