• Per a la candidata de Compromís per Almassora aquest “és un servei fonamental per a permetre la conciliació familiar i laboral de pares i mares”.
  • Compromís també ampliarà l’oferta d’escoles de vacances especilitizades

Almassora, 21 de maig de 2019.- L’alcaldable de Compromís per Almassora, Susanna Nicolau, assegurarà la prestació del servei de menjador escolar durant tots els períodes vacacionals de l’any. Així ho ha confirmat l’actual primera tinent d’alcaldia del municipi, qui s’ha referit al servei com a “fonamental per a permetre la conciliació familiar i laboral de pares i mares”.

En aquest sentit, i igual que ha promogut la coalició a la qual Nicolau representa durant l’última legislatura, Compromís oferirà a les famílies escoles d’estiu, Pasqua i Nadal centrades en activitats específiques com l’esport, la tecnologia o les arts escèniques. “Aspirem a millorar la qualitat d’aquest servei, al qual tantes famílies recorren, i a fer-lo més atractiu per als gustos dels xiquets i les xiquetes i les seues capacitats”, ha destacat  Nicolau.

La cap de llista de Compromís per Almassora també  s’ha compromés a atendre els problemes socials que afecten l’escola tals com l’absentisme, l’abandonament escolar o les dificultats de convivència, mitjançant la creació d’una Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA). Aquesta mesura forma part del pla d’inclusió del municipi i, segons Nicolau, “permetrà detectar comportaments de risc i corregir conductes addictives abans que es convertisquen en patològics”.

A més, Nicolau i el seu equip s’han mostrat favorables a ampliar els horaris d’obertura de les instal·lacions educatives fora de l’horari lectiu “per a diferents aprofitaments socials, educatius, culturals, esportius i lúdics”, com recull el programa de la formació. La formació també vetllarà perquè les obres de millora i construcció dels centres educatius de primària i secundària es fa en els terminis establits i plantejarà ampliar les dotacions pressupostàries d’aquests projectes si fóra necessari

Introducció del flabiol valencià a les escoles

Compromís per Almassora promourà la introducció del flabiol valencià en l’assignatura de música dels centre de primària. Aquest instrument “és similar a la flauta que actualment toca l’alumnat i és el pas previ a tocar la dolçaina pel que promovem la nostra cultura i la nostra artesania amb un producte que es elaborat ací”, ha assegurat Nicolau.