• La formació planteja crear un distintiu de qualitat propi que identifique el gènere de quilòmetre zero
  • Nicolau impulsarà un banc de terres per a facilitar l’accés a terrenys als nous agricultors

Almassora, 20 de maig de 2019.- Compromís per Almassora garantirà una parada al mercat per als productes cultivats en el terme municipal. La formació aspira a més a crear un distintiu per als aliments de quilòmetre zero i a promocionar la celebració de microfires agràries per a la comercialització d’aquests productes i l’intercanvi de llavors i varietats autòctones.

A aquestes mesures, cal sumar l’obertura d’un banc de terres, mitjançant el qual “els joves agricultors podran accedir a terrenys aptes per al cultiu i que no estiguen sent utilitzats”, com ha confirmat la candidata a l’alcaldia, Susanna Nicolau. Aquesta alternativa “donarà eixida a molt minifundis de l’horta i del secà, permetrà aprofitar al màxim la productivitat de la terra i facilitarà l’accés de les noves generacions al camp”, ha assegurat la regidora de Compromís per Almassora.

Una altra de les accions que la formació tirarà avant durant la pròxima legislatura serà l’ampliació del període de concessió dels horts urbans, que ara és de dos anys. “Sempre deixant oberta la porta a una revisió si alguna persona beneficiària vols deixar de cultivar, considerem que el termini actual és massa ajustat i molts dels veïns que planten en aquests horts necessiten més temps per a traure profit d’aquestes terres”, ha incidit Nicolau, per a qui potenciar l’agricultura ecològica en aquests espais serà un altre bàsic en la seua gestió.

Pel que fa a la delegació d’Agricultura, la candidata de Compromís ha posat en valor les accions de promoció de la citricultura dutes a terme pel regidor al capdavant del departament, Roger Beltrán. Des del repartiment de taronges en els centres escolars fins a l’elaboració de postres populars amb aquest ingredient o l’activitat de plantació de tarongers celebrada la setmana passada, en la qual van participar nombrosos cursos d’educació primària de la localitat.