• La candidata de Compromís considera urgent facilitar la mobilitat, obrir nous vials de connexió i ampliar les zones d’estacionament

Almassora, 19 de maig de 2019.- L’alcaldable de Compromís per Almassora, Susanna Nicolau, ha anunciat que la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) serà una de les seues prioritats a partir del pròxim 27 de maig. L’objectiu d’aquesta revisió serà dissenyar un pla integral per al districte marítim, un barri l’ordenació urbanística del qual “porta sense replantejar-se més de dues dècades”. “És innegable que en aqueix temps la nostra platja s’han transformat profundament, ha crescut i s’ha convertit en un important nucli poblacional”, en paraules de la candidata.

“Volem obrir l’avinguda Mediterrània i acabar d’alliberar de trànsit el passeig, fins a convertir-lo en un espai per a vianants i ciclista que permeta a la ciutadania gaudir plenament de la primera línia de costa”, ha assegurat Nicolau. Per a la regidora de Compromís també és fonamental “obrir els carrers transversals que comuniquen els principals camins i facilitar la mobilitat de nord a sud del districte”.

La creació de més zones d’estacionament és un altre dels assumptes que Nicolau abordarà en la següent legislatura. “Hem creat més d’un centenar de noves places a la platja en els últims quatre anys però, donada la densitat de població que s’assoleix a l’estiu i, sobretot, amb la celebració d’esdeveniments esportius i festius és necessari ampliar l’oferta d’espais”, ha assegurat l’actual tinent d’alcaldia d’Almassora.

Un altre dels punts fonamentals per al projecte de Nicolau és la construcció de la Casa de la Mar, un projecte inclós en el Pla Director d’Instal·lacions Esportives. Aquest edifici polivalent tindrà com a finalitat la realització d’activitats esportives, però aspira a albergar també espais per a iniciatives culturals i formatives i a convertir-se en un centre social per al veïnat de la platja.

En retrospectiva, la alcaldessa d’Almassora de 2015 a 2017, qualifica de “molt positiu per a residents permanents i estacionals” el treball realitzat per l’edil Amaya Gómez al capdavant de la delegació de Platges. A les millores introduïdes en el projecte de regeneració de la costa, “per al qual aconseguirem que es creara una passarel·la elevada en paral·lel al passeig Marítim”, la candidata de Compromís suma “l’aplicació de la direcció única, la construcció de parcs i pistes esportives a l’aire lliure i l’obertura d’una oficina policial”, mesures que ens donen una idea “de l’intens treball que hem desenvolupat a la platja”.