• La promoció dels productes de temporada i dels hàbits saludables d’alimentació, entre els objectius d’aquesta iniciativa
  • Nicolau també impulsarà la Vila com a espai comercial després de la seua conversió en zona de vianants

Almassora, 17 de maig de 2019.- Compromís per Almassora ha revelat les iniciatives per a la promoció del comerç local que posarà en marxa després de les eleccions del pròxim 26 de maig, entre les quals destaca l’obertura d’una Aula Gastronòmica en el Mercat Central. Aquest projecte suposarà “la posada en valor dels productes de temporada, de proximitat i frescos que poden trobar-se en tots els llocs del nostre mercat”, com ha assegurat l’alcaldable de la formació, Susanna Nicolau.

“Ens sembla fonamental que les noves generacions aprenguen la importància d’utilitzar ingredients de la terra en els plats del dia a dia, alguna cosa que garanteix la producció, i que descobrisquen els avantatges per a la salut que té cuinar a casa  i en família”, ha destacat la cap de llista de Compromís per Almassora. Per a Nicolau “promoure l’entrada de gent jove al Mercat Central assegurarà la seua continuïtat i la seua renovació” i “sumarà innovació” a aquest estil tradicional de comerç.

Unes altres de les mesures amb les quals la candidata a l’alcaldia aspira a revitalitzar la vida socioeconòmica en el municipi és amb la promoció del nucli antic com a espai comercial. Després de la conversió en zona de vianants prevista en les principals via de la Vila, Nicolau considera que “és l’espai perfecte per a l’establiment de xicotets negocis i facilitarem la implantació d’empreses a les persones emprenedores que mostren interés pel nostre barri històric”.

Així mateix, el programa de Compromís per Almassora contempla la posada en marxa d’un Consell Econòmic i Social en el qual estaran representat tots els agents econòmics del municipi. La formació conservarà les iniciatives ja posades en pràctica en aquesta legislatura per a la modernització del comerç local i impulsarà la implantació de les TIC en el xicotet comerç.

A aquesta llista cal sumar la continuïtat de les activitats per a dinamització de la vida social del municipi, que promoguen les compres en el comerç local. Activitats com la Primavera Musical, la Fira de Nadal, la Fira del Pinxo o la classes de cuina en família desenvolupades en els últims anys “evidencien l’efectivitat d’aquest tipus de polítiques”, ha assegurat Nicolau.