La candidata a l’alcaldia d’Almassora, Susanna Nicolau, ha informat sobre el seu projecte per a crear una aula d’autoaprenentatge de llengües de caràcter municipal, un servei gratuït que “permetrà que joves i majors estudien pel seu compte, al seu ritme i amb materials adequats, una habilitat tan important com els idiomes per a millorar tant els seus resultats acadèmics com la seua ocupabilitat”.
“En un context en el qual moltes empreses demanen coneixements bàsics o intermedis d’idiomes i en el qual moltes convocatòries públiques d’ocupació inclouen requisits de llengües comunitàries ens sembla que aquest recurs poden ser de gran valor per a la ciutadania d’Almassora”, ha apuntat Nicolau. L’alcaldable ha recordat que aquest servei municipal suposaria acostar a la població una alternativa que ja ofereixen universitats com l’UJI i que, per tant, evitaria desplaçaments i estalviaria temps.
L’actual primera tinent d’alcaldia d’Almassora ha destacat la importància que el domini d’idiomes com l’anglés, l’alemany o el francés té a l’hora d’afavorir la mobilitat en el si dels països que integren la Unió Europea. Compromís per Almassora aspira a col·laborar amb la joventut del municipi en l’assoliment d’aquest objectiu i aquest serà també un dels punts que abordarà l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, en la visita a Almassora de demà.
El candidat a les eleccions europees i el conseller d’Educació en funcions, Vicent Marzà, avalaran demà el programa de mesures que presentaran Nicolau i el seu equip per a la pròxima legislatura, durant la qual “la creació d’oportunitats per a l’ocupació” i “les polítiques socials per a les persones” seran dos pilars fonamentals. L’acte tindrà lloc a les 20.30 hores en el centre social Sant Felip, on Nicolau ha convidat “a tots els veïns i totes les veïnes que vulguen aportar idees al nostre projecte per a Almassora, un projecte que serà també el seu i que construirem junts”.