• Nicolau adverteix que “les administracions estem per a garantir els drets de la ciutadania i la seua seguretat, no per a retallar les lleis que els protegeixen”
• El grup municipal presentarà una moció en el ple del pròxim dilluns perquè les administracions públiques rebutgen qualsevol posició política que supose una reducció de les mesures de protecció a les dones
Compromís per Almassora elevarà aquest dilluns al ple una moció per a reforçar les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere. Per a la regidora d’Igualtat d’Almassora i candidata a l’alcaldia per la formació, Susanna Nicolau, les últimes manifestacions polítiques entorn a aquesta xacra social són “alarmants, incomprensibles i retrògrades” i “situen els drets de les dones i els drets socials en el mateix lloc que fa un segle”.
En aquest sentit, Nicolau ha recordat que “les administracions estem per a garantir els drets de la ciutadania i la seua seguretat, no per a flexibilitzar les lleis que els protegeixen”, en referència les declaracions dels representants de partits com Vox després de la seua irrupció en les institucions andaluses. Per això Compromís instarà la resta de grups a no adoptar cap tipus d’acord amb formacions que plantegen la supressió o la reducció de les mesures de protecció de les dones i que defensen “polítiques irresponsables” que impliquen el risc d’agreujar aquest problema social.
Compromís incideix en aquest moció en la necessitat de redoblar els esforços contra la violència de gènere i “aïllar els violents i els qui els donen cobertura política”. Per a això, el grup municipal exigirà que es reforce el sistema de protecció per a les dones víctimes, així com que s’intensifiquen els recursos i les mesures que es recullen en el Pacte Valencià contra la Violència Masclista.
A principis de gener, tant Nicolau com la portaveu de Compromís per Almassora, Diana Belliure, van participar concentració que va tindre lloc a Borriana, en solidaritat amb la jove víctima d’abusos sexuals. Representants del grup municipal també es van unir a les manifestacions convocades en passat 15 de gener per a donar suport a les dones andaluses arran de l’exigència de Vox de derogar Llei contra la Violència de Gènere.

Compromís insta a aislar a los partidos que niegan la protección a las víctimas de violencia de género
• Nicolau advierte de que “las administraciones estamos para garantizar los derechos de la ciudadanía y su seguridad, no para recortar las leyes que los protegen”
• El grupo municipal presentará una moción en el pleno del próximo lunes para que las administraciones públicas rechacen cualquier posición política que suponga una reducción de las medidas de protección a las mujeres
Almassora, 9 de febrero de 2019.- Compromís per Almassora elevará este lunes al pleno una moción para reforzar las medidas del Pacto Valenciano contra la Violencia de Género. Para la concejala de Igualdad de Almassora y candidata a la alcaldía por la formación, Susanna Nicolau, las últimas manifestaciones políticas entorno a esta lacra social son “alarmantes, incomprensibles y retrógradas” y “sitúan los derechos de las mujeres y los derechos sociales en el mismo lugar que hace un siglo”.
En este sentido, Nicolau ha recordado que “las administraciones estamos para garantizar los derechos de la ciudadanía y su seguridad, no para flexibilizar las leyes que los protegen”, en referencia las declaraciones de los representantes de partidos como Vox tras su irrupción en las instituciones andaluzas. Por eso Compromís instará al resto de grupos a no adoptar ningún tipo de acuerdo con formaciones que planteen la supresión o la reducción de las medidas de protección de las mujeres y que defiendan “políticas irresponsables” que impliquen el riesgo de agravar este problema social.
Compromís incide en esta moción en la necesidad de redoblar los esfuerzos contra la violencia de género y “aislar a los violentos y a quienes les dan cobertura política”. Para ello, el grupo municipal exigirá que se refuerce el sistema de protección para las mujeres víctimas, así como que se intensifiquen los recursos y las medidas que se recogen en el Pacto Valenciano contra la Violencia Machista.
A principios de enero, tanto Nicolau como la portavoz de Compromís per Almassora, Diana Belliure, participaron concentración que tuvo lugar en Borriana, en solidaridad con la joven víctima de abusos sexuales. Representantes del grupo municipal también se unieron a las manifestaciones convocadas en pasado 15 de enero para apoyar a las mujeres andaluzas a raíz de las exigencias de Vox de derogar la Ley contra la Violencia de Género.