L’Ajuntament d’Almassora, UBE Corporation Europe i del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló han rubricat un acord per al patrocini i l’organització del III Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor. El concurs premiarà els millors projectes d’empresa i idees de negoci que desenvolupe l’estudiantat del municipi i servirà per a “fomentar la iniciativa personal, la creativitat i el coneixement de l’entorn social i econòmic”, com ha destacat el regidor de Joventut, Xavier Trenco.

Prop de 180 estudiants de 4º ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior dels centres educatius d’Almassora han començat a rebre formació en les aules sobre els punts a tenir en compte per al desenvolupament de projectes empresarials i la seua implantació en mercat. També aprendran les claus per a elaborar un pla d’empresa basat en l’organització i la gestió del negoci, les formes jurídiques i els recursos econòmics.

Cal destacar el gran èxit de participació del que ha gaudit aquest certamen en les dues anteriors edicions, en les quals els i les estudiants han presentat més de quaranta de projectes. Per a açò “resulta clau la implicació dels equips directius i del professorat, als quals els traslladem el nostre agraïment per confiar, des del principi, en els beneficis que aquesta iniciativa ha portat a la joventut d’Almassora”, ha apuntat el regidor de Joventut.

Un altre dels al·licients d’aquest certamen són els premis que reben els equips vencedors, els quals oscil·len entre els 800 i els 100 euros. Igual que en les passades convocatòries s’han habilitat les categories de Projecte d’Empresa i Idea, per a les quals els requisits es poden consultar tant en la pàgina web municipal com al portal del CEEI. El termini per a la presentació de candidatures s’esgotarà el pròxim 28 de gener i després un comitè d’experts estudiarà els documents presentats i en seleccionarà una desena per a la seua presentació davant el jurat.

Extracte de la notícia publicada divendres 16 de novembre al diari “Castellón Información”