La regidora d’Igualtat, Susanna Nicolau, ha presentat aquest matí la programació proposada pel consistori per a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. L’objectiu d’aquestes activitats és prevenir, des de l’educació, el desenvolupament de conductes masclistes que desemboquen en agressions cap a les dones i estan dirigides tant a persones adultes com a xiquetes, xiquets i adolescents.

L’edil, acompanyada en l’acte per l’agent municipal d’igualtat, Ana García, ha incidit en la necessitat d’“atallar la violència des de l’arrel, ensenyant models de conducta que no fomenten les relacions de domini ni de submissió i en les quals les persones es tracten com a iguals”. Precisament aquesta és la reflexió a la qual convida l’obra ‘Besa’m fins que la teua mort ens separe’, una peça de la companyia A tempo Dansa que recrea els diferents moments d’una relació afectiva i com les situacions de violència prenen progresivament el control. La representació es realitzarà en la plaça Pere Cornell, és apta per a tots els públics i ha sigut l’activitat que el consistori ha triat per a centrar els actes institucionals del pròxim diumenge, 25 de novembre.

Prèviament -el dimarts 20 de novembre- el professor Agustín Navalón presentarà el llibre ‘Homes per al segle XXI: semblança d’homes feministes”, en el qual s’arrepleguen nous models de masculinitat allunyats dels rols tradicionals. Navalón és membre de l’Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere (AHIGE) i oferirà un nou punt de vista sobre com poden “els homes sumar-se al moviment feminista i perquè comptar amb ells és fonamental perquè el principi de la igualtat s’instal·le en la societat”, com ha destacat Nicolau.

Ambdues activitats estan incloses en el marc de la campanya ‘Fes Tractes amb els bons tractes’, que el departament d’Igualtat desenvolupa durant tot l’any amb diferents accions. Complementa la programació d’aquest 25N l’exposició ‘No més princeses’, la qual s’exhibirà en la casa consistorial fins el 9 de desembre i la qual ofereix una imatge dels personatges femenins protagonistes dels contes tradicionals molt allunyada de la representació habitual.

“Treballem per a generar models alternatius de masculinitat i feminitat que ens permeten acabar amb els maltractaments”, ha manifestat l’agent municipal d’igualtat. García ha recordat tots tos recursos que l’Ajuntament d’Almassora posa a la disposició de la ciutadania per a conscienciar sobre les desigualtats i assistir les persones que són víctimes de la violència de gènere, tals com el servei que ella mateixa gestiona i en el qual atén personalment les veïnes i veïns que sol·liciten cita prèvia. L’agent també realitza sessions informatives en els instituts i assessora a empreses o entitats del municipi en assumptes relacionats amb la igualtat.

Notícia publicada dijous 16 de novembre al diari “El Periòdic”