Les dones que participen en el projecte ‘Llum’ de Càrites a Almassora han rebut una classe pràctica sobre l’elaboració de menús saludables. D’aquesta manera, l’alimentació pròpia i del nucli familiar es converteix en un dels elements per a treballar “la responsabilitat, el coneixement dels productes de proximitat i el control del pressupost, fonamentals per a la integració en el municipi, a més de per a tenir una bona salut que els permeta desenvolupar-se personalment i professionalment”, segons la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure.

Les usuàries han utilitzat el conegut com el ‘mètode del plat’ per a saber la proporció de cada grup d’aliments que ha d’estar presents en un àpat perquè siga complet. Personal de la associació Alcer Castalia han explicat que el 50% de la dieta ha d’estar basat en ingredients vegetals, mentre que el 25% han de ser proteïnes i l’altre 25%, hidrats de carboni.

Gràcies a aquest recurs visual, les usuàries han creat plats amb ingredients bàsics i fàcils de trobar en el mercat en diferents èpoques de l’any. Així mateix, les dones han escoltat pautes bàsiques d’higiene tant relatives a la preparació dels aliments com a hàbits necessaris per al seu consum, com llavar-se les mans abans de cada menjar.

En aquesta sessió ha participat també el personal al capdavant del projecte, el qual compta amb dues educadores i una treballadora social per a la realització dels diferents tallers i el seguiment personalitzat dels casos. L’objectiu del projecte ‘Llum’ és ajudar dones en risc d’exclusió social amb eines com l’educació emocional, l’orientació laboral i la realització d’activitats d’oci en grup.

Aquest és el segon any que Almassora acull l’iniciativa de Càrites i Serveis Socials i cal destacar que , al tancament de la primera edició, el 90% de les assistents van aconseguir trobar treball. Com a novetat, el projecte disposa duna branca d’ajuda als menors d’aquests nuclis familiars, els qual assisteixen a dues sessions setmanals d’educació emocional i suport acadèmic.