La Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament d’Almassora signaran un conveni de col·laboració per a l’elaboració del projecte de la pantalla verda. Tal com va confirmar el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, en la trobada mantinguda amb l’edil de Platges i representants veïnals, serà el Consell el que remeta un esborrany del text, sobre el qual l’executiu municipal haurà de fer les aportacions oportunes.

Així mateix, el consistori ja treballa en el procediment per a l’adquisició de terrenys, que com l’edil de Platges, Amaya Gómez, ha recordat durant la sessió plenària d’avui “estan valorats en prop d’un milió i mitjà d’euros, un cost que l’Ajuntament d’Almassora no pot assumir d’una sola vegada”. Per aqueix motiu, l’edil ha apuntat al fet que la inversió “haurà de segmentar-se i realitzar-se en diverses fases”.

Per la seua banda, la responsable d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha posat en valor la constància de les gestions de l’equip de govern per a portar endavant el projecte. “L’elevat cost de la construcció i la multitud d’agents involucrats fan d’aquest parc una proposta que exigeix molt treball i sobre la qual els resultats es veuran a mig termini”. Martinavarro ha recordat, en relació a la moció presentada pel PP sobre els avanços en aquest assumpte, que “hem partit pràcticament de zero” lloc que en els successius contactes mantinguts amb l’administració autonòmica “no hi ha constància del projecte que suposadament va elaborar l’anterior equip de govern”.

Tant Gómez com Martinavarro han reiterat la voluntat de l’executiu municipal d’implicar en el finançament de la pantalla verda a les empreses del polígon i a l’Ajuntament de Castelló. Ambdues han destacat que l’actuació forma part de l’estratègia de desenvolupament sostenible d’Almassora, aprovada per la Unió Europea, de manera que el 50% de la inversió municipal serà sostinguda per Brussel·les i que el compromís per a la seua construcció és ferm.

En un altre ordre de coses, el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental també va informar durant la reunió de la passada setmana que el seu departament incrementaria els elements de control i millora ambiental en el polígon del Serrallo, com la instal·lació d’un humidificador. Cal recordar que totes aquestes actuacions se sumen a la redacció de l’avantprojecte que actualment ultima la Conselleria de Medi ambient. L’administració autonòmica també presentarà al consistori el pla de viabilitat econòmica de l’execució del parc, tal com va avançar Piquer a l’edil de Platges.

Publicat dilluns 15 de gener al diari “Castellón Información”