L’Ajuntament de Almassora ha renovat diverses finestres i part dels vidres de la cúpula en l’ermita del Roser del Mar per a evitar la proliferació d’humitats. Així ho ha confirmat l’edil de Patrimoni, Amaya Gómez, qui ha destacat que aquesta intervenció servirà per a evitar l’acumulació d’aigua -encara que sí permetrà la ventilació- i reduirà, per tant, la creació de taques.

Així doncs, els operaris van instalar la setmana passada un doble vidre en les finestres de la segona planta i van segellar les obertures de la cúpula. La intervenció de Patrimoni, amb un cost de 2.500 euros, ha servit també per a repintar les portes davantera i posterior del recinte.

“La ubicació d’aquest temple, just davant del mar i sense cap edifici que el protegisca, requereix d’un manteniment més habitual”, ha assegurat la regidora. Gómez ha avançat que “després de la temporada de pluges, i a la vista de les possibles filtracions que es produïsquen, valorarem si és necessari impermeabilitzar nous trams a l’interior”.

Cal recordar que, a fi de millorar la imatge del parc, el consistori va activar el passat estiu la font situada enfront de l’ermita, “un element molt característic d’aquest parc i que molts veïns van celebrar veure de nou funcionant”, tal com va manifestar Gómez. El sortidor va romandre parat per falta de manteniment durant més de tres anys fins que la Regidoria de Platges va intervenir al juny d’enguany.

—————

El Ayuntamiento de Almassotra ha renovado varias ventanas y parte de los cristales de la cúpula en la ermita del Roser del Mar para evitar la proliferación de humedades. Así lo ha confirmado la edil de Patrimonio, Amaya Gómez, quien ha destacado que esta intervención servirá para evitar la acumulación de agua -aunque sí permitirá la ventilación- y reducirá, por lo tanto, la creación de manchas.

Así pues, los operarios instalaron la semana pasada un doble acristalamiento en las ventanas de la segunda planta y sellaron las aberturas de la cúpula. La intervención de Patrimonio, con un coste de 2.500 euros, ha servido también para repintar las puertas delantera y trasera del recinto.

“La ubicación de este templo, justo delante del mar y sin ningún edificio que lo proteja, requiere de un mantenimiento más habitual”, ha asegurado la concejala. Gómez ha adelantado que “tras la temporada de lluvias, y a la vista de les posibles filtraciones que se produzcan, valoraremos si es necesario impermeabilizar nuevos tramos en el interior”.

Cabe recordar que, a fin de mejorar la imagen del parque, el consistorio activó el pasado verano la fuente situada frente a la ermita, “un elemento muy característico de este parque y que muchos vecinos celebraron ver de nuevo funcionando”, como manifestó Gómez. El surtidor permaneció parado por falta de mantenimiento durante más de tres años hasta que la Concejalía de Playas intervino en junio de este año.

Publicat dilluns 26 de desembre al diari digital “El Periòdic”