L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa que executarà el projecte de construcció del trinquet municipal han acordat que els treballs comencen dilluns que ve. La data d’inici ha sigut establida després de la signatura de l’acta de replanteig, formalitzada dimarts passat per l’administració municipal i la constructora.

L’edil d’Esports, Xavier Trenco, ha recordat que “per fi es fa realitat aquest projecte, que fa deu anys va prometre el Partit Popular i que es no es va portar endavant”. “En poc més de dos anys, aquest equip de govern ha trobat una ubicació més adequada com és la del complex de Boqueres, ha impulsat la redacció del projecte i ha adjudicat les obres”, ha destacat el regidor.

Respecte a la situació del nou trinquet, Trenco ha reiterat que “permetrà estalviar costos en incorporar-se a una instal·lació esportiva més gran i, per tant, la seguretat i el control d’accés els tenim garantits i a uns costos més reduïts”. A més, la ubicació, qualificada com a “excel·lent” per l’edil, “permetrà l’ús de la instal·lacions esportives per part de l’IES Álvaro Falomir i el CEIP Errando Vilar”.

Així doncs, dilluns que ve els operaris començaran a treballar en el muntatge d’una tanca metàl·lica que garantisca la seguretat en el perímetre de l’obra. Aquesta estructura aïllarà la zona de treball dels camps de futbol i se sumarà a la paret de prop de tres metres d’altura que el consistori ja va erigir el passat any en el lateral adjacent amb el col·legi Errando Vilar.

En aquest sentit, la primera fase de les obres -executada en 2016- va incloure la construcció d’un accés que comunica directament el centre escolar amb el futur trinquet. Aquests treballs també van suposar l’enderrocament dels antics magatzems i la construcció de dos nous, utilitzats habitualment pels equips del Joventut Almassora CF. També per qüestions de seguretat i per a no interferir en la pràctica esportiva, l’Ajuntament d’Almassora va optar per obrir una porta en la part posterior dels camps, per la qual accediran els vehicles d’obra durant l’execució del projecte.

Cal recordar que el pressupost d’aquesta segona fase és de 797.610,12 euros. La construcció del nou trinquet, el qual fomentarà la pràctica de l’esport tradicional i afegirà una nova instal·lació multiusos al mapa d’edificis municipals, està inclosa en l’estratègia de desenvolupament amb la qual Almassora opta als fons Feder per a finançar el 50% del projecte. Així mateix, la Diputació de Castelló ha accedit a sufragar fins a un 22,23% de les despeses justificades per l’Ajuntament en els exercicis de 2017 i 2018 en relació a aquesta iniciativa

Publicat dijous 7 de desembre al diari “Castellón Información”