L’Ajuntament d’Almassora ha resolt l’adjudicació del projecte mitjançant el qual instal·larà plaques solars en l’edifici de la piscina municipal. Gràcies a la presentació de diverses ofertes, el consistori ha obtingut un preu de 111.569,21 euros, una quantitat que suposa un estalvi de més de 23.000 euros respecte als 135.000 previstos en la reserva de crèdit.

Segons arreplega el projecte, l’adjudicatària haurà de situar 40 col·lectors solars, amb una inclinació de 45 graus, en el terrat del complex esportiu. Els captadors seran muntats en vuit bateries amb cinc plaques cadascuna. Per als mesos d’estiu, quan es registra un menor consum elèctric però hi ha més radiació solar, el sistema permetrà que l’energia sobrant siga derivada al got de les piscina per a ser reutilitzada.

Gràcies a aquesta xarxa de panells el consistori estima un estalvi mínim de 6.500 euros anuals en energia, a més d’una reducció en les emissions de CO2 superior als 20.000 quilos a l’any. “L’estalvi econòmic és fonamental per a, entre altres coses, amortitzar la inversió a mig termini, però sens dubte la disminució de substàncies contaminants és el millor resultat que podem obtenir”, ha assegurat l’alcaldessa, Susanna Nicolau.

Cal recordar que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) participa en el finançament de les obres amb els 34.950 euros que han sigut concedits a l’Ajuntament d’Almassora a través del programa de subvencions que fomenta l’ús d’energies renovables. El consistori també ha rebut el vistiplau del Consell per a perllongar el termini límit d’execució del projecte, que acabaria el pròxim 31 de maig.

Així mateix, i tambéamb la col·laboració del propi IVACE, la piscina municipal ja compta amb una màquina per a l’escalfament de l’aigua que permet estalviar energia, ja que transfereix la calor del líquid sortint al líquid entrant. Des de la seua instal·lació a principi de 2016, el servei municipal d’enginyeria ha estimat un estalvi anual de 2.000 euros anuals, a més d’una reducció en l’ús de químics per al tractament de l’aigua.

Publicat dilluns 22 de maig al diari digital “Castellón Información”