El curs de formació per a monitors de rutes verdes, impartit per professorat del Centre de Turisme (CdT) de Castelló, ha començat avui en l’Ateneu Jove d’Almassora després de rebre 35 sol·licituds d’inscripció. Durant els pròxims dies, els alumnes aprendran a identificar les espècies de plantes més característiques del municipi i rebran instruccions bàsiques sobre botànica per a reconèixer qualsevol tipus de vegetació.

Els participants rebran un classe pràctica en la senda verda del riu, una jornada en la qual també reconeixeran fins a 15 tipus d’aus que habitualment transiten pel Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars. Així mateix, i amb l’ajuda de les noves tecnologies com les aplicacions GPS i de brúixola per a telèfons intel·ligents, els alumnes aprendran a orientar-se, llegir mapes, reconèixer les corbes de nivell i crear rutes. En finalitzar el curs, hauran de completar una prova per a rebre la titulació oficial que acredite els seus coneixements.

L’edil de Turisme d’Almassora, Amaya Gómez, ha destacat que un dels aspectes amb més valor per als assistents serà el d’“aprendre a atendre a un grup de persones i a treballar amb elles durant la realització de ruta, uns coneixements que poden aplicar a molts treballs en el sector turístic i que, per tant, milloren les possibilitats de trobar faena”. Per la seua banda, el regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha assegurat que “la gran demanda que aquest tipus de cursos genera ens demostra la voluntat dels joves per millorar la seua formació, un recurs que l’administració local posa a la seua disposició de manera gratuïta”.

Tal com ha confirmat el personal docent, el perfil dels estudiants que participen en la formació és de menors de 40 anys i molts d’ells vénen dels sectors del turisme i d’animació sociocultural. Cal recordar que el curs oferit pel CdT està dirigit a persones que es troben en situació de desocupació, per la qual cosa no té cap cost per als inscrits.

L’entitat també oferirà durant aquest mes de maig una jornada de formació gratuïta orientada a l’obtenció del carnet de Manipulador/a de Aliments, que se suma a la que ja va impartir en el municipi el passat mes de març. A aquests cursos, cal sumar el de Dinamitzador de Recursos Turístics, al que van assistir una vintena de veïns el passat mes de febrer.

Publicat dilluns 8 de maig al diari digital “Castellón Información”