El projecte per a la construcció d’una sala de gimnàstica artística en La Garrofera avança cap a la seua execució després de que l’equip de govern haja confirmat la pròxima ‘incorporació dels 165.000 euros que el servei d’arquitectura municipal ha estimat que costaran les obres. El consistori també reservarà altres 22.000 euros per a l’adquisició d’un tatami que cobrirà el sòl de la futura instal·lació i que garantirà la seguretat dels esportistes durant els entrenaments.

L’expedient de modificació de crèdits que inclou aquestes dues partides haurà de ser ratificat pel ple el pròxim 15 de maig. Després de la disposició dels fons, l‘Ajuntament d’Almassora podrà iniciar el procés de contractació i començar els treballs, en disposar de liquiditat per a finançar la totalitat del cost del projecte.

Tal com ha matisat la primera edil, Susanna Nicolau, “accelerarem el procés tot el possible ja que es tracta d’una instal·lació necessària i, com més prompte disposem d’ella, millor”. L’alcaldessa també ha destacat que la creació d’aquest espai per als gimnastes serà “el primer projecte del pla integral d’instal·lacions esportives en el qual estem treballant i que suposarà l’ampliació de l’oferta, l’agrupació de disciplines i la distribució en diverses zones del municipi” i representarà “el primer espai propi per al Club de Gimnàstica Artística d’Almassora“.

La nau tindrà al voltant de 500 metres quadrats, una superfície en la qual el consistori instal·larà el tatami i el club situarà els equipaments de barres i paral·leles. Per la seua situació, quedarà integrada en el poliesportiu i podrà ser ampliada en el futur, tal com planeja l’executiu local i com l‘edil d’Esports, Xavier Trenco, va comunicar a la directiva de l’entitat esportiva.

En aquest sentit, cal recordar que la construcció de la sala de gimnàstica implicarà el trasllat del frontó central de la Garrofera fins a les pistes municipals de tennis i pàdel, on el consistori concentrarà tots els esports de raqueta. Posteriorment, el solar que actualment ocupen les aules prefabricades del CEIP Regina Violant acollirà dues pista de bàsquet i handbol, tot formant el nou pavelló d’Almassora. També el gimnàs municipal, unit a l’edifici de la piscina veurà ampliada la seua superfície, amb l’objectiu de cobrir la nova demanda que en les últimes campanyes s’ha generat.

Publicat dissabte 6 de maig al diari “Castellón Información”