La Regidoria d’Esports ha donat a conèixer els detalls de l’avantprojecte del nou trinquet municipal, que estarà situat en el complex esportiu de Boqueres. La ubicació, entre els camps de futbol i el col·legi Errando Vilar, ha sigut un dels aspectes més estudiats pels tècnics municipals. Tal com aclareixen en la memòria, el sòl està en una zona d’edificis de mitja altura, de manera que la integració paisatgística és l’adequada; permetrà aprofitar els serveis existents de bar, conserge i neteja i es troba en una àrea cèntrica i ben comunicada.

L’avantprojecte reflecteix una construcció racional i de línies simples, amb algunes superfícies acristaladas, i que comptarà amb 1.247,91 metres quadrats de superfície construïda, distribuïts en tres plantes. El cost estimat de l’execució de les obres és de 900.000 euros, una inversió a la qual l’Ajuntament d’Almassora farà front en dues anualitats, tal com ha confirmat l’alcaldessa, Susanna Nicolau.

La primera edil s’ha referit a la situació del trinquet municipal com a “immillorable” i ha avançat que l’espai podrà ser utilitzat “per a les activitats esportives IES Álvaro Falomir i del CEIP Errant Vilar, des d’on ja vam construir un accés directe durant la primera fase de les obres”. Nicolau ha recordat que el sòl escollit ja compta amb qualificació d’esportiu pel que “no serà necessari requalificar el terreny i podem assegurar que el projecte començarà a executar-se abans”.

Així doncs, el trinquet projectat pel consistori disposarà d’un porxo d’accés, un vestíbul, lavabos i un magatzem en la planta baixa, on estarà situada també l’àrea de joc. En la primera planta podran trobar-se la ‘galeria del dau’ o graderies superiors i tres espais per a despatx, vestuari i cambra de neteja. En la segona planta, el projecte reserva un àrea per a la instal·lació de focus i altres elements d’il·luminació, així com la creació d’una galeria de servei. L’edifici disposarà d’ascensor i d’un sistema de climatització localitzada.

En la superfície de joc, la canxa sobre la qual es desenvoluparan les partides tindrà una longitud de 55 metres i el cos horitzontal fins a l’escala serà de 6,5 metres. La muralla tindrà una altura total de 9 metres i serà de color blanc, per a facilitar la visibilitat de la pilota. L’escala tindrà un ample de 2,7 metres, que sumats als 6,5 de la canxa donaran un total de 9,20 metres.

El regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha agraït l’assessorament prestat pel Club Pilotari d’Almassora i per la Federació de Pilota Valenciana en l’elaboració d’aquest projecte. “Estem en el bon camí perquè l’esport tradicional valencià per excel·lència recupere el lloc privilegiat que va tenir a Almassora”, ha manifestat l’edil.

Per la seua banda, el president del Club Pilotari d’Almassora, César Beltrán, ha agraït al consistori “que escolten les nostres propostes i les puguen valorar per a prendre les millors decisions” i ha incidit que “els membres del club estan molt il·lusionats amb la nova proposta, tenen ganes de poder jugar ja en ell i volen que comencen -les obres- el més prompte possible”.

Publicat dimarts 10 de gener al diari “El Periòdic”
http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/482509_almassora-projecta-trinquet-1200-metres-quadrats-tres-altures-complex-esportiu-boqueres.html