• El consistori ha reservat una partida de 27.775 euros per a garantir el proveïment d’electricitat, aigua i gas a tots els veïns

L’Ajuntament d’Almassora ha començat els tràmits per a la renovació dels convenis amb Facsa, Iberdrola i Gas Natural Fenosa, amb les quals va subscriure acords a la fi de 2015 per a evitar que les companyies realitzaren talls per impagament a les famílies en risc d’exclusió social. Aquesta decisió arriba després que l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament haja confirmat l’obertura de 32 expedients durant enguany per a evitar paralitzacions de subministrament a aquelles persones que ja estan rebent assistència d’aquest departament.

“És la confirmació que aquestes mesures de protecció són necessàries per a garantir que totes les llars d’Almassora tenen els serveis bàsics”, ha explicat l’alcaldessa, Susanna Nicolau. “El protocol de comunicació establit entre el personal municipal i els delegats de les energètiques ha sigut molt eficient, un factor que ha sigut clau per a l’èxit d’aquesta iniciativa”, ha assegurat la primera edil, qui ha agraït la col·laboració de tots els implicats.

Per a disposar de fons, el consistori ha reservat 27.775 euros amb els quals es farà fer-se càrrec de les factures impagades i garantirà que el subministrament puga ser abonat durantels mesos següents a la intervenció. “Hem creat una nova partida per combatre la pobresa energètica, diferenciada dels 222.225 euros que destinarem a ajudes d’emergència, ja que la seua finalitat és específica”, ha especificat Nicolau.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, “els veïns que han incorregut en impagaments per falta de recursos és probable que tornen a patir aqueixa situació en els mesos següents, una cosa que volem evitar amb aquest programa”. Belliure ha recordat que “els costos reposició del servei després d’un tall són molt elevats pel que hem centrat el procediment a paralitzar la interrupció, evitant així que cap família es quede sense llum, gas o aigua”.

Dels 32 talls paralitzats per l’Ajuntament d’Almassora, 11 pertanyien a subministrament d’aigua, 17 al d’electricitat i altres quatre al subministrament de gas. Cal recordar que abans de procedir a la interrupció del servei, les companyies amb les quals el consistori té subscrit l’acord de col·laboració contacten amb els Serveis Socials. El personal comprova si el client està rebent assistència social i en aqueix cas procedeixen a la tramitació de l’ajuda per a garantir el proveïment energètic.

Publicat dissabte 17 de desembre al diari digital “El Periòdic”