Les obres per a la creació d’un parc en la zona verda de Tramuntana han començat aquesta mateixa setmana. El projecte suposarà la transformació del solar que actualment només funcionava com a aparcament, en un espai d’esbarjo per a majors i xicotets, per al que l’Ajuntament d’Almassora compta amb un pressupost de 179.420,52 euros.

La reconversió de Tramuntana portarà més vegetació, formada per palmeres i arbustos, amb l’objectiu de crear zones d’ombra. Per a la seua conservació l’empresa concessionària instal·larà un sistema de reg per degoteig. El nou parc també disposarà d’una pèrgola de fusta, bancs i cadires per a crear un àrea de pícnic, així com un centre d’atraccions infantils que recrearà la figura d’un far i amb nombrosos motius marins. El consistori reservarà un àrea en la part posterior per a usos diversos, com la ubicació del mercat d’antiguitats que durant els mesos d’estiu acull el districte.

Aquests espais d’esbarjo donaran continuïtat a l’àrea de jocs situats sobre l’arena en el mateix punt de la costa i al costat del passeig marítim. Per aqueix motiu l’alcaldessa, Susanna Nicolau, ha avançat que el consistori disposarà de “les mesures necessàries per a que l’encreuament dels vianants d’un costat a l’altre del vial siga totalment segura”. La primera edil ha assegurat que l’Ajuntament d’Almassora ja ha previst la creació de noves places d’aparcament per a suplir les que hi havia fins ara.

Per la seua banda, l’edil de Platges, Amaya Gómez, ha assegurat que aquest parc oferirà servei a un àrea del districte que fins ara no disposava d’instal·lacions d’aquest tipus. “Gràcies a aquest projecte de transformació, donarem ús a la totalitat del solar, el qual estava infrautilitzat fins ara i oferia una imatge poc atractiva”, ha afegit la regidora.

Cal recordar que el consistori va aconseguir un estalvi de 19.935,38 euros després de traure a concurs públic el projecte, que executa una empresa de la província. Les obres finalitzaran abans de finals d’any i durant les primeres setmanes de 2017 s’instal·laran els subministraments. Després, el parc s’obrirà al públic.

Publicat dijous 15 de desembre al diari digital “El Periòdic”