Les obres del col·legi Regina Violant d’Almassora han començat aquesta setmana amb el clos perimetral de l’esplanada on s’alçarà el recinte educatiu. Els operaris de l’empresa Torrescámara i cia. S.A. han traslladat ja el primer material necessari per a iniciar els treballs al costat del poliesportiu La Garrofera, atès que el termini d’execució de 18 mesos va començar a descomptar la setmana passada amb la signatura de l’acta de replanteig.

En aquest sentit, els treballadors es van desplaçar fins a Almassora durant el matí d’ahir i van començar a delimitar el perímetre, una labor que avui ha continuat amb la senyalització de l’espai i els preparatius per a desallotjar l’interior del pavelló afectat pels treballs. Enginyers municipals han visitat avui la zona al costat de responsables de l’empresa i electricistes per a coordinar el pla de treball de l’apartat elèctric. A més, aquest matí està prevista una reunió en la qual també participaran els arquitectes del consistori per a tancar el calendari d’actuacions.

L’empresa adjudicatària de les obres podrà avançar la fase inicial de la construcció a causa que ja va realitzar els mesuraments topogràfics a l’inici de l’any i el solar està totalment buidat. En aquest espai se situarà la caseta per a guardar maquinària d’obra i un espai reservat als treballadors de l’empresa constructora, que aquest matí continuaran amb els preparatius davant l’expectació veïnal després d’una dècada d’activitat educativa en barracons.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, s’ha mostrat “enormement emocionada en veure que, per fi, els tràmits administratius han finalitzat i comença el treball de camp”. No en va, enguany s’executarà un terç de l’obra, pressupostada en 5.169.399,62 euros amb càrrec als pressupostos de la Generalitat Valenciana. “Sens dubte, l’inici de la construcció és la gran notícia que tots estàvem esperant des de fa tant temps”, ha recalcat.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, María José Tormo, ha volgut tranquil·litzar a les famílies en assegurar-los que la construcció no es paralitzarà per les vacances d’estiu ni per cap altre motiu. “Ha començat amb diligència després de la signatura de l’acta de replanteig la setmana passada i no va a parar-se per cap raó, de fet els nostres tècnics realitzaran un seguiment constant per a garantir que el calendari de treball es desenvolupa segons el previst”, ha declarat Tormo.

Els treballs continuaran durant 2017 fins a executar les 9 unitats d’Infantil, 18 aules de Primària i un menjador escolar que conformaran el projecte de tres línies educatives dissenyat pels tècnics municipals per a acelarar el trasllat dels xiquets a un edifici digne després d’una dècada de provisionalitat.

Publicat dimarts 5 juliol al “Diari Millars”