La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Almassora donarà en les pròximes setmanes els primers passos per a millorar el manteniment de les instal·lacions, especialment la de l’edifici de la piscina coberta, en la conservació de la qual intervenen més d’una trentena d’empreses. Per a açò, aquest departament té previst reduir el nombre contractes que manté el consistori amb empreses de manteniment i neteja i unificar, al seu torn, la realització d’activitats esportives en un només contracte.

Els plans de l’edil de l’àrea, Xavier Trenco, passen per crear un servei que aglutine i coordine totes les tasques relacionades amb el manteniment i les reparacions que afecten a instal·lacions o aparells. Aquest servei anirà incorporant, amb el temps, totes aquelles activitats que actualment són realitzades de manera independent per diferents empreses, a mesura que vencen els contractes.

Trenco ha assegurat que “ampliarem les funcions d’aquest servei de coordinació de manteniment i neteja quan siga necessari”. L’edil ha afegit que “esperem també poder reduir costos utilitzant aquesta mecànica, encara que el primordial per a nosaltres és que el servei es preste correctament i minimitzar les molèsties als usuaris”.

Així doncs, el consistori farà públic en breu el plec de condicions per a la gestió de l’activitat esportiva que es desenvolupa en la piscina i en el gimnàs municipal, un contracte que preveu millorar les condicions del vigent. D’altra banda en uns dies començarà la instal·lació de plaques de marbre a l’interior del bany turc, un producte amb el qual, tal com ha explicat Trenco, “millorarà l’adherència i s’evitaran els problemes de despreniments que els materials ceràmics han portat”.

Cal recordar que el departament d’Esports realitza, des de fa uns mesos, trobades setmanals entre els diferents departaments del consistori per a seguir un calendari de tasques de manteniment necessàries en instal·lacions esportives locals. Tècnics d’Urbanisme, Enginyeria i del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) van participar el gener passat en la creació d’aquest pla que afecta tant a les infraestructures existents com a les quals té previst edificar o instal·lar el consistori, tals com el trinquet municipal o les pistes multiesportives a l’aire lliure.

Publicat diumenge 15 de maig al diari digital “Millars”