El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau; l’edil delegada d’Educació, María José Tormo; el president de l’AMPA del Regina Violant, Jose Antonio Rivera, i la directiva del centre. Durant la trobada, Soler ha explicat les bases del procediment acordat amb l’Ajuntament d’Almassora que permetrà començar les obres del col·legi “durant el primer semestre de 2016”.

Segons els pactes entre els responsables autonòmics d’Educació i Infraestructures i l’administració local, el Consell acreditarà la capacitat competencial i econòmica de l’Ajuntament d’Almassora per a assumir la direcció d’obra del col·legi, una via que permetrà iniciar les obres segons els terminis compromesos i que serà més ràpida que l’encomana de gestió.

Soler ha assegurat, davant dels presents en la trobada, que la Conselleria ja ha rebut l’informe tècnic, elaborat pels funcionaris locals, respecte a la direcció facultativa de l’obra i el cost que aquesta suposarà per al consistori. Tal com arreplega l’informe, l’Ajuntament d’Almassora haurà d’aportar prop de 100.000 euros que es dividiran entre costos de personal i l’increment durant 10 anys de la prima de l’assegurança de responsabilitat patrimonial per a cobrir l’assumpció de la direcció facultativa d’obra, així com l’elaboració del certificat d’eficiència energètica de l’edifici.

Tant l’equip directiu del centre com el president de l’AMPA s’han mostrat satisfets per les gestions de l’Ajuntament d’Almassora, han agraït la informació de primera mà rebuda pel Consell i han expressat el seu desig que les obres s’inicien els més ràpid possible. Per la seua banda, l’alcaldessa ha explicat que “hem volgut que els principals implicats en aquest procés, que són els pares i els professors, conegueren l’estat de la gestions que estem realitzant perquè, d’una vegada per sempre, el Regina Violant siga una realitat”.

En aqueixa mateixa línia, la regidora d’Educació ha explicat que “els tràmits s’han demorat més del que ens haguera agradat a tots, com li hem traslladat al Consell en repetides ocasions, i hui confiem que per fi les màquines comencen a treballar abans de l’estiu”. Mentre, l’equip de govern ha reiterat la seua voluntat de continuar lluitant pel Regina Violant al costat de famílies i docents. Per açò, una representació del consistori va estar present en la concentració de protesta convocada el divendres passat a la portes del col·legi provisional i tornarà a fer-ho si l’AMPA decideix repetir aquestes accions.

Publicat divendres 28 d’abril al diari “Millars”