El recinte de festes acollirà la nit del 28 de maig els concerts dels grups valencians Aspencat, Smocking Souls i Hereus, tres noms amb els quals el cartell musical de les festes de Santa Quitèria confirma la seua pluralitat i varietat. Serà a partir de les 22.00 quan els ritmes de les tres formacions comencen a sonar en una nit que tindrà la música rock i reggae com a protagonistes. Els nou membres d’Aspencat ompliran l’escenari amb el seu potent directe en la visita a Almassora de la gira “Tot és ara” i faran reviure al públic els temes més coneguts dels seus anteriors treballs com “Essència” i “Naixen Primaveres”. Smocking Souls farà ballar al públic del recinte de festes amb temes com “Nit Salvatge”, del que pren el nom la seua gira “Tour Salvatge”. El castellonencs Hereus repeteixen a Almassora després d’actuar en les festes del Roser del 2015.

Aquesta nit de música valenciana és un iniciativa de la Regidoria de Normalització Lingüística. El departament que dirigeix Diana Belliure ja va organitzar un esdeveniment similar en les festes del Roser però, segons l’edil, en aquesta nova edició “hem aportat per la qualitat i convidat a grups que realment atrauen a una gran quantitat de públic”. “En aquestes festes hi haurà espai per a tot tipus de ritmes i grups i la música valenciana també tindrà el lloc que es mereix” ha assegurat l’edil.

Cap destacar que la Regidoria de Festes ha confirmat l’actuació dels canaris Efecto Pasillo per a la nit del dissabte 21 de maig, durant el primer cap de setmana de les celebracions en honor a Santa Quitèria. En la matinada del mateix dia se celebrarà un festival de música electrònica que comptarà amb José de Rico com a cap de cartell, impulsat pel departament de Juventut. El dissabte 28 els veterans Medina Azahara ompliran la plaça Pere Cornell amb el seu últim treball “Las puertas del cielo” i interpretaran els temes més coneguts del grup, amb els quals van triomfar en la dècada dels 80.

Publicat diumenge 24 d’abril al diari “Millars”