El Servei Esportiu Municipal (SEM) està treballant en la implantació d’un sistema que permeta la reserva per Internet d’instal·lacions esportives municipals. Inicialment, aquesta opció estarà disponible per a les pistes de tennis i pádel i les de frontenis, situades en el poliesportiu de la Garrofera. Després de la posta en marxa i esmena d’incidències, Esports decidirà com ampliar d’aquest servei a altres instal·lacions que admeten reserves. El regidor de l’àrea, Xavier Trenco, ha explicat que “els esports de raqueta són els que major demanda de pistes per part de particulars registren, per la qual cosa hem prioritzat iniciar la prestació del servei en aquests espais”.

“Els veïns podran reservar la pista i fer el pagament de manera electrònica, de manera que estalviem tràmits i desplaçaments”, ha explicat l’edil. Així doncs, per a començar a utilitzar la plataforma de reserva electrònica, els usuaris hauran d’acostar-se fins a les oficines del SEM per a donar-se d’alta. Els funcionaris municipals proporcionaran una contrasenya personal i secreta a cada interessat, un tràmit per al qual serà obligatori presentar el DNI. Aquest sistema permetrà garantir la seguretat del procés i la protecció de dades personals.

Aquesta mesura se suma a l’activada el passat mes de gener, la qual permet abonar l’import del lloguer mitjançant targeta de crèdit i en el mateix centre esportiu, per a reserves realitzades telefònica o presencialment. Trenco ha assegurat que, amb aquestes facilitats, la Regidoria d’Esports pretén “estimular l’activitat esportiva de particulars i donar major ús a les instal·lacions municipals, que estan al servei de tots els veïns que vulguen disposar d’elles”.

En els pròxims mesos, el SEM estudiarà ampliar els serveis en línia que ofereix perquè els socis i afeccionats a l’esport puguen consultar els horaris disponibles en les instal·lacions municipals, les classificacions de les diferents lligues locals i altres dades d’interès. La meta del departament és “caminar cap a la digitalització de tots els tràmits que ho permeten”, ha avançat Trenco.

Publicat dijous 21 d’abril al diari “Millars”