L’Ajuntament d’Almassora ha demanat a la Diputació de Castelló que incloga el jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot en les seues accions promocionals del patrimoni provincial. La regidora de Turisme i Patrimoni, Amaya Gómez, ha aprofitat la taula sectorial de municipis de costa convocada avui pel Patronat de Turisme per a sol•licitar també la incorporació del paratge del Millars i de les rutes de senderisme vinculades a aquest a l’oferta turística i esportiva de Castelló. Pel que fa al patrimoni arqueològic, la voluntat de l’edil és incrementar la presència i la visibilitat del Museu Municipal en el qual s’exposen les restes del jaciment del Torrelló del Boverot.

En aquesta mateixa línia, demanarà la col•laboració de l’administració provincial per a promocionar les exposicions o activitats que l’Ajuntament realitze per a realçar la seua història, com la mostra sobre patrimoni etnològic dels segles XIX i XX programada per a l’abril vinent.

En l’apartat de natura, Gómez ha sol•licitat que s’incorporen a l’agenda de la Diputació les activitats d’albirament d’aus que es realitzen en el paratge del Millars i que les rutes verdes que discorren paral•leles al riu figuren en la llista provincial. Aquest espai pertany a la Xarxa Europea Natura 2000, està qualificat com ZEPA (Zona d’Especial Protecció d’Aus), com LIC (Lloc d’Interés Comunitari) i també ha sigut reconegut com a Zona Humida i Refugi de Caça.

El passat mes de desembre, el departament de Turisme ja va reclamar a la Diputació la inclusió del paratge del Millars en el Pla de Màrqueting Turístic previst per a 2016. Gómez espera que la seua petició tinga èxit, ja que, per a l’edil, “és incomprensible que aquesta zona del nostre riu no figure al costat d’espais com el Clot de la Mare de Déu de Borriana, que compta amb el mateix valor medi ambiental”.

Cal recordar que Almassora va estar present en Fitur a través del estand del Patronat de Turisme de Castelló. Els responsables de la promoció turística del municipi van aprofitar l’ocasió per a donar a conèixer els visitants el Museu del Torrelló, les platges, l’entorn de les Goles i l’oferta gastronòmica del municipi, basada en productes propis com els de Formatges d’Almassora o les melmelades Brancal.

Publicat dimecres 3 de febrer al diari digital “Millars”