CARTELL_GENTPRIMERACom a portaveu de Compromís per Almassora he de dir que és un honor intervindre en nom de la resta de companys del grup municipal. Un honor que suposa també un gran repte. Sóc conscient de la responsabilitat que implica ser la «veu oficiosa» de Compromís al ple, si em permeteu dir-ho així. A més a més, prenc el relleu a la tasca que Xavier Trenco ha dut a terme durant més d’una dècada. Xavi ha defensat honestament el que des de Compromís consideràvem que era el millor per als veïns. Moltes gràcies, de tot cor, per la teua entrega. Només puc dir que tractaré d’estar a la teua alçada.

És una responsabilitat ser ara mateix regidora d’este ajuntament per la situació dramàtica en què es troben molts veïns a causa de la llarga crisi econòmica. Per això la nostra acció política estarà al costat de les persones que passen per verdaderes dificultats. Quan parlem de dificultats ens referim als problemes de molts veïns per poder arribar a final de mes, a les dificultats per pagar la hipoteca, el lloguer o la factura de l’electricitat. També tenim present la situació dramàtica de moltes persones que fa anys que busquen una faena que no apareix o que quan sorgeix és en unes condicions molt precàries.

Generar ocupació i atendre la situació dramàtica de moltes famílies seran dos punts bàsics de l’acció política del grup municipal de Compromís. Amb el suport dels nostres socis de govern i amb la complicitat de la resta de forces polítiques posarem en marxa ajudes perquè les empreses d’Almassora puguen contractar veïns que no tenen faena.

L’Ajuntament també ha de ser generador d’ocupació. En este sentit, esta casa -la casa de tots els almassorins i les almassorines- ha d’oferir un primer treball als menors de 35 anys que no han pogut encara accedir al món laboral. Volem una Almassora en la qual els jóvens es queden a viure perquè tenen oportunitats i són optimistes davant del seu futur.

Les ONG són les entitats que donen la cara, dia a dia, davant dels veïns que pateixen els efectes de la crisi. Coordinar el treball de les ONG i que estes entitats tinguen una relació fluida amb l’Ajuntament és un pas necessari per superar el caràcter assistencial que ofereix en l’actualitat l’àrea de Benestar Social. Entre les ONG i l’Ajuntament hem d’avaluar les necessitats socials i afrontar els problemes d’emergència, pobresa i exclusió.

Un poble amb una oferta cultural durant tot l’any, amb una programació plural i diversa, és un poble viu. Tenim un Compromís amb la cultura, amb els creadors del nostre municipi. Perquè volem un poble viu també necessitem un comerç actiu, dinàmic. Cal traure del calaix el Pla Comercial d’Almassora i posar-lo en marxa. La cultura i el comerç són els dos millors antídots contra el perill de convertir-nos en una ciutat dormitori de Castelló.

Els ancians, els nostres majors, es mereixen tot el respecte i l’estima. Les persones que en tenen cura també necessiten el suport de l’Ajuntament. Els familiars dels malalts d’Alzhemeir reclamen una unitat de respir per poder conjugar la vida personal i professional. Fem-ho realitat, altres poblacions han creat serveis d’estiu tipus.

He dit adés que els nostres major es mereixen tot el respecte i l’estima. Almassora ha maltractat durant massa anys els ancians de la residència amb el soroll que provoca el recinte de festes. Hem plantejat traslladar el recinte de la Marxa a uns terrenys, situats al costat de la Cooperativa, que ens oferia CaixAlmassora. Tenim una ubicació alternativa, deixem de molestar ja, en les pròximes festes del Roser, els ancians de la residència i els veïns.

Finalment, i acabe. Em compromet a que la nostra actuació durant els propers quatre anys servisca perquè els veïns tornen a valorar la política. La transparència i la participació han de ser dos pilars per aconseguir-ho. Tenim la responsabilitat de deixar d’ací a quatre anys un poble millor que el que ens trobem. Des de Compromís farem tot el possible per fer-ho realitat. Tots sabem que no serà fàcil, però amb la il·lusió i les ganes de treballar que tenim tots els regidors, cada un des del lloc que li corresponga, farem d’Almassora un lloc millor per viure. Moltes gràcies