candidatura_completaLa majoria absoluta del PP no ha permés que es tractaren estos temes en el ple. Els ajuntaments d’Onda -governat pel PP- i de Vila-real -des de la regidoria d’Economia, que dirigeix Compromís- subvencionen les empreses i comerços locals que contracten desocupats d’estes poblacions. La millor forma de lluitar contra la desocupació passa per generar llocs de faena que dignifiquen a les persones que pateixen esta xacra. El Pla d’Ocupació del PP d’Almassora serveix de ben poc. Es contracta un número d’almassorins que no tenen faena per… matar canyes i arrancar brosses. Només cal que pensem en les dos persones que han sigut contractades i que es dediquen a arreplegar els excrements dels gossos.

Al ple del mes de març vam presentar una moció amb la qual proposàvem subvencionar les empreses d’Almassora per contractar veïns sense faena. En aquell ple del mes de març vam retirar la proposta perquè el PP volia votar en contra amb l’argument que no s’ajustava a la llei. Hem presentat els informes dels ajuntaments de Vila-real i d’Onda que demostren la legalitat d’estes propostes. Ara, el PP ha dit que no s’ha pogut certificar que es compleix la normativa en esta proposta i per això impedeix que es debata la moció. Excuses, i molt roïnes.

El PP tampoc no ha permés que es tractara la moció per reduir l’abandonament de gossos i lluitar contra els excrements d’estos animals que alguns propietaris incívics no arrepleguen. En el ple anterior, del mes d’abril, el PP no va voler debatre la moció amb l’argument que en l’encapçalament de l’escrit no apareixia la paraula “moció”. En esta ocasió, han dit que al ple d’abril es van comprometre a estudiar la proposta de Compromís per Almassora -que va presentar Amaya Gómez- i necessiten més temps. Com sempre, excuses, perquè no saben per on eixir.

Han creat una brigada canina, formada per dos desocupats, que es dedica a arreplegar els excrements dels gossos. Davant de la nostra proposta de censar els gossos i crear un banc d’ADN, afirmaren que demanarien permís a la subdelegació del govern espanyol perquè els policies locals patrullaren vestits de paisà i multaren els propietaris que no arreplegaren els excrements dels gossos. Esta suposada solució serveix de ben poca cosa perquè l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha reclamant tres voltes, en cinc anys, permís perquè la policia local patrulle de paisà i sancione els amos que no recullen les defecacions.

Com que no saben què fer davant de les propostes de Compromís, tracten d’impedir que es puguen debatre al ple. A Xàtiva, ciutat que ha estat pionera a l’hora de crear un banc d’ADN, s’ha reduït en un 70% la presència d’excrements de gossos. L’Ajuntament de Crevillent també ha aprovat esta mesura i el de Saragossa la posarà en marxa d’ací ben poc. Mentrestant, a Almassora, la brigada canina es passeja pel poble arreplegant excrement i fent riure als veïns.