riu_pont_santa_barbara_camí_arrossegatSusanna Nicolau ha participat este diumenge de matí en la senyalització de la ruta “El Camí”, acte que ha organitzat l’Associació Cultural El Torrelló. En l’esdeveniment també han participat Diana Belliure, número 2 de la candidatura local, i Xavier Trenco, portaveu del grup municipal i que ocupa el cinqué lloc en la llista.

El recorregut s’ha iniciat al pont de Santa Quitèria, que separa els termes d’Almassora i de Vila-real. La ruta ha seguit la via verda que discorre paral·lela al Millars, però s’ha trobat amb la sorpresa que la senda ha estat invadida pel creixement del riu i en dos trams es troba impracticable.

“Una de les persones que participava en la senyalització d’El Camí ha hagut de fer marxa arrere perquè no ha volgut arriscar-se a caure a terra. Els participants hem passat, eixe tram ocupat pel riu, amb molt de compte per por a banyar-nos o a patir un accident. L’Ajuntament d’Almassora hauria d’haver indicat que la ruta no es troba en bon estat a causa de la darrera avinguda del Millars” ha declarat Susanna Nicolau. La cap de llista de la coalició ha recordat que, en el ple del mes de desembre, Compromís va reclamar una sèrie d’actuacions amb la via verda. En concret, es demanava que es mantingueren en bon estat els senyals indicadors, les zones d’esbarjo i la mateixa senda, perquè en alguns trams l’estat no era el correcte.

“Ara, amb més raó, tornarem a insistir en el manteniment de la via verda. En esta ocasió el Partit Popular no podrà rebutjar la nostra proposta perquè els danys n’impossibiliten l’ús. El riu no només ha ocupat la senda, en alguns trams la força de l’aigua ha ocupat la senda i se l’ha menjada”, ha indicat la cap de llista de Compromís per Almassora.

L’efecte de la crescuda del Millars també ha afectat el camí que connecta Almassora i Borriana a l’alçada de les alqueries de Santa Bàrbara. “Com en el via verda, la força de l’avinguda s’ha emportat part del camí que ve des d’Almassora i acaba en el pont. Els llauradors d’Almassora i de Borriana, que usen esta via, ara mateix han de fer servir la CV-18, amb la pèrdua de temps que suposa fer la volta. Els guàrdies que formen part del Consorci del Millars i que vigilen el Paisatge Protegit també es troben afectats pel tall perquè no poden usar este camí i la seua faena es veu impossibilitada”, ha conclòs Susanna Nicolau.