foto_grup_CarlosLa candidata de Compromís a l’alcaldia d’Almassora, Susanna Nicolau, demana mesures a Benestar, després del «cúmul de retards que ha patit tota l’actuació”
El portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, diu que “Benestar ha d’aclarir quines solucions ha donat a estes famílies”

El col·lectiu de Compromís a Almassora ha decidit elevar a les Corts, a través del diputat Josep Maria Pañella, la situació de les quatre famílies encara pendents de reallotjar de les seues cases, ubicades en un dels dos blocs del denominat Grup B, a l’avinguda José Ortiz número 167 de la localitat. “És un assumpte que s’ha dilatat en el temps, no sols el més important, que és el buscar una solució per a estes quatre famílies, sinó també tota l’actuació i l’enderroc dels edificis per a dur a terme els projectes pendents en eixa zona”, explica la cap de llista de la candidatura de Compromís a Almassora, Susanna Nicolau. La també regidora de Compromís va preguntar sobre esta problemàtica durant el darrer ple i també en nombroses comissions, però donada la falta de respostes «hem decidit dur-ho a les Corts»

En este sentit, el portaveu de Compromís en l’Ajuntament, Xavier Trenco, ha detallat que “hem traslladat als Corts una bateria de preguntes perquè aclarisquen en quina situació es troben les quatre famílies que encara viuen pisos de l’immoble. A més requerim que poden des de Benestar Social quina solució s’ha donat a cada una d’estes famílies i quina previsió temporal hi ha per a acabar els tràmits i reallotjar-les”.En este sentit, des de Compromís també es requerix al departament corresponent que detallen quin pressupost hi ha previst per a dur a terme el compromís de derruir els edificis i quin és el termini previst. “Es tracta d’una altra de les actuacions compromeses pel PP a Almassora i que s’eternitza en el temps”, explica Nicolau.

Cal recordar que, a finals de 2014, segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els veïns estudiaven l’oferta municipal d’un lloguer remunerat en la localitat en un pis de a penes 40 metres o si accedien a l’opció de la Generalitat d’un habitatge en una altra localitat. “Estos veïns demanaven, a més, que li’ls compensara la hipoteca abonada durant 12 anys”, explica Trenco. Davant de tants interrogants plantejats, i atès que es dilata la solució tant per a les famílies com per als edificis, des de Compromís per Almassora han decidit elevar l’assumpte a les Corts perquè es no s’eternitze el problema.